Όλα όσα έχουν γραφτεί και με αφορούν είναι fake news, πρόκειται για μία οριζόντια διαρροή που έκανε το γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται για γκαιμπελική προπαγάνδα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή, επεσήμανε ότι «το θέμα που έχει δημιουργηθεί δεν είναι η κατάταξη των κινηματογραφικών ταινιών ή και των τηλεοπτικών προγραμμάτων ανάλογα με την ηλικία και τη δυνατότητα παρακολούθησης. Το θέμα που δημιουργήθηκε και έχει ξεσηκώσει την κατακραυγή κατά Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη, είναι ότι για πρώτη φορά η αστυνομία μπήκε στους κινηματογράφους και ουσιαστικά προχώρησε σε προσαγωγές ανηλίκων.
«Ο σχετικός νόμος έχει την υπογραφή του κ. Γερουλάνου, ρυθμίζει τα θέματα κινηματογράφου και κυρίως δεν θέτει κανένα θέμα και δικαίωμα στην αστυνομία να παρεμβαίνει και να προσαγάγει ανήλικους». Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι « δεν υπήρξα υπουργός Πολιτισμού, η υπογραφή μου υπάρχει, ως συναρμόδιος υπουργός, για κάποιες άλλες διατάξεις που αφορούσαν μεταβίβαση αρμοδιοτήτων της αστυνομίας σε δήμους. Χθες η κ. Μενδώνη είπε όλη την αλήθεια, ότι πράγματι είναι νόμος Γερουλάνου και ότι δεν έδινε κανένα δικαίωμα στις υπαλλήλους να καλέσουν την Aστυνομία. ‘Ολη η συζήτηση ξεκίνησε για την διαχείριση, δεν είναι μεμονωμένο κρούσμα, αλλά η νέα κυβερνητική νοοτροπία που έχει εγκατασταθεί. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία της αστυνομίας, η οποία πρώτη φορά μπαίνει σε κινηματογράφους και προσάγει ανήλικους».

Για ψήφο αποδήμων
Κανένα τεχνικό πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί, είναι και αυτό ένα τέχνασμα της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Ραγκούσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι ουσιαστικό και προκύπτει και αφορά τον πυρήνα της αξιοπιστίας της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού της κ. Θεοδωρικάκου, έστειλε μία επιστολή προς τα κόμματα σύμφωνα με την οποία διατυπώνει την κυβερνητική άποψη ότι αποδέχεται ως όριο για να ψηφίζουν οι Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού, στα 30 χρόνια απουσίας από τη χώρα, πρόταση που είναι η θέση του ΚΚΕ. Τώρα όμως, όπως όλα δείχνουν, επικαλούμενη τεχνικούς λόγους κάνει πίσω» .

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από την πρώτη στιγμή διατυπώσει καθαρά την άποψή του ότι πρέπει να ψηφίζουν όλοι οι εκλογείς εξωτερικού, για την εκλογή έως 12 βουλευτών, με πλήρη δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπαναχωρήσει, έκανε μία κίνηση στην ανεύρεση συναινετικής λύσης, αλλά ανήκει στην ίδια οικογένεια, καθώς η πρόταση του ΚΚΕ και του Μέρα 25 και η δική μας, όλες αυτές οι προτάσεις ανήκουν στην οικογένεια δηλ. της οικογένειας που έχει επισημοποιηθεί ως άποψη και θέση από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Επιτροπή της Βενετίας και λέει ότι όταν χώρες έχουν μεγάλο αριθμό εκλογέων εξωτερικού μπορούν να βάλλουν περιορισμούς και φρένα, εφόσον υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει αισθητή επιρροή του εκλογικού αποτελέσματος».

Επεσήμανε ότι «υπάρχει και η άλλη οικογένεια που ανήκει ο κ .Μητσοτάκης και λέει ότι όλοι όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ή και μπορεί να γραφτούν, θα μπορούν να ψηφίζουν. Αυτή η θέση από την ώρα που άλλαξε και προσχώρησε στην άποψη του ΚΚΕ, αυτή είναι η πραγματική αναδίπλωση, η πραγματική και ουσιαστική μεταβολή».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

 

Μοιράσου το άρθρο: