‘Εχουμε καθαρή ατζέντα από την πλευρά της κυβέρνησης η ΝΔ δεν μπορεί να κρύβεται στα εργασιακά, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωϊνή βάρδια» της ΕΡΤ. Σχετικά με τη ΔΕΗ χαρακτήρισε παραπλανητική την καταστροφολογία και τόνισε ότι το 2019 θα υπάρξει κερδοφορία. Για τα αυθαίρετα και τις κατεδαφίσεις μίλησε για διαδικασία σε εξέλιξη, ενώ, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για παροχολογία, τόνισε ότι δεν είναι επιδοματική πολιτική να αντιμετωπίζεις τα ποσοστά της φτώχειας.

«H πολιτική της κυβέρνησης έχει αποσαφηνιστεί πλήρως, με αιχμή του δόρατος την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την υπεράσπιση του οκταώρου», ανέφερε ο κ. Σταθάκης καλώντας τη ΝΔ «να βγει με σαφή τοποθέτηση για το εργασιακό.

Για τη ΔΕΗ ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι οι ζημιές είναι πολύ μικρότερες γιατί μέσα στα 340 εκατομμύρια περιλαμβάνονται έκτακτα έξοδα, όπως η εθελουσία. Δεδομένο χαρακτήρισε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια.

«Αποφύγαμε οποιαδήποτε αύξηση, μετά το προηγούμενο ατόπημα της ΝΔ που εν μέσω κρίσης αύξησε τα τιμολόγια 60% ετησίως», δήλωσε.

Κατηγορώντας τη ΝΔ για καταστροφική πολιτική, ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε:

Το σύστημα τριχοτόμησης και ουσιαστικά πλήρους αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, που ήταν το σχέδιο το 2014 και στο οποίο παραπέμπει η ΝΔ, εμείς το ακυρώσαμε και ουσιαστικά αυτή είναι η διαμάχη. Εμείς κρατήσαμε τον ΑΔΜΗΕ με στρατηγικό επενδυτή και πλειοψηφία από το Δημόσιο και  τη μικρή ΔΕΗ, γιατί περιλαμβάνει το καλύτερο περιουσιακό στοιχείο που είναι τα υδροηλεκτρικά.

Για τις εκλογές ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «δεν στέκει» η κατηγορία της ΝΔ για προεκλογικές παροχές και μίλησε για σημαντικά βήματα με μόνιμα μέτρα και αξιοποίηση του μηχανισμού που αφομοιώνει 3,5% πλεόνασμα και δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο.

«Φέραμε τη δημοσιονομική σταθερότητα στη χώρα», τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα με το 40% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας. «Δεν είναι επιδοματική πολιτική να αντιμετωπίζεις τα ποσοστά φτώχειας, είναι αναπόσπαστα κομμάτια στοιχειώδους κοινωνικού κράτους στα χρόνια του μνημονίου. Η απαξίωση είναι εντελώς παραπλανητική», σημείωσε.

Η τακτοποίηση αυθαιρέτων γίνεται τώρα πια ως τελικός κύκλος με συναίνεση του ΣτΕ, τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης και μίλησε για πρόστιμα που μετά το 2011 οδηγούν στην αυτοκατεδάφιση, αλλά και για τον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό που έχει τώρα προκηρυχθεί.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: