Συνεδρίασε το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών Νίκου Ανδρουλάκη και Εύας Καϊλή και τη παρουσία όλων των βουλευτών.Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, υπογράμμισε την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής με καθαρό προοδευτικό στίγμα, ως συνειδητή πολιτική στρατηγική. Έκλεισε τα σενάρια που μιλούν για συνεργασία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη ΝΔ.

«Αυτή η συζήτηση πότε για δήθεν σύμπλευση με το ΣΥΡΙΖΑ , πότε με τη ΝΔ, πότε για ίσες αποστάσεις, εξυπηρετεί μόνο το πλαστό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, που θέλουν κάποιοι να χτίσουν. Ένα δίπολο που μόνο διχασμό παράγει. Αυτή η συζήτηση μας προσβάλει» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η συνεχής αναπαραγωγή της συζήτησης για συμπόρευση, «εξυπηρετεί μόνο σκοπιμότητες και παράγει διχασμό που δεν βοηθά την χώρα» και σημείωσε ότι «η ατζέντα μιας σύγχρονης, «έξυπνης», σοσιαλδημοκρατίας επιστρέφει ως μοναδική εναλλακτική πρόταση γι αυτό και πληθαίνουν οι απομιμήσεις».

Ξεκίνησε την εισαγωγική της παρέμβαση με αναφορά στις εξελίξεις στις ΗΠΑ, είπε ότι «αυτά που συμβαίνουν πρέπει να μας προβληματίσουν και να μας κινητοποιήσουν για το πού οδηγεί ο διχασμός , τα δύσκολα είναι μπροστά μας» και εκτίμησε ότι «η ύφεση που προκαλεί η πανδημία θα οξύνει τις ανισότητες».

Ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής για την ανασυγκρότηση της χώρας και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, ενώ δήλωσε αισιόδοξη ότι «η δουλειά που κάνουν θα επιβραβευτεί από τους πολίτες στις επόμενες εκλογές».

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Μοιράσου το άρθρο: