Οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή που θα γίνει στις εθνικές εκλογές, τόνισε τη Δευτέρα η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ.

Παρόντων των 42 υποψηφίων και ηγετικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι πρόκειται για μια μάχη που περνά μέσα από την πολιτική ανατροπή και στις ευρωεκλογές.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «ψηφοδέλτιο νίκης που συνδυάζει την ανανέωση και την εμπειρία», σημειώνοντας πως «είναι η ώρα να βγάλουμε ξανά την Ελλάδα μπροστά στην Ευρώπη, στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων ως πρωταγωνιστή και όχι ως ο παρία της ιστορίας. Να δώσουμε τη μάχη για την Αλλαγή στην Ευρώπη».

Η κυρία Γεννηματά τόνισε πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις «όσον αφορά τις αξίες της, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Αντιμετωπίζει όμως και συγκεκριμένες προκλήσεις που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές επιλογές».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το μέλλον της ηπείρου δεν μπορεί να βρίσκεται στον ρόλο του φτωχού συγγενή στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Είναι η ώρα οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις να αφήσουμε τη συμπόρευση με τις συντηρητικές και αδιέξοδες πολιτικές της Ευρωπαϊκής δεξιάς»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Αγωνιζόμαστε απέναντι στη δεξιά, στη Νέα Δημοκρατία […] Αγωνιζόμαστε και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα, τους εκφραστές του λαϊκισμού, της νέας δεξιάς».

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ 

Μοιράσου το άρθρο: