Συνέντευξη Τύπου εδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων που διοργανώνει το υπουργείο το πενθήμερο από 17 έως 22 Μαΐου στην Αθήνα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις, καλώντας εκ νέου τη γείτονα χώρα να αντιληφθεί ότι οι προκλητικές συμπεριφορές της, δημιουργούν πρόβλημα και στην ίδια και δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων, ενώ προειδοποίησε ξανά για τον κίνδυνο ατυχήματος.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την έξαρση των προκλήσεων και πως οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αναχαιτίζοντας ό,τι εισέρχεται στο FIR Αθηνών κατά παράβαση των διεθνών κανόνων και ακολουθώντας τα προβλεπόμενα όσον αφορά στις παραβάσεις των κανόνων ναυσιπλοίας. Υλοποιούνται οι σχεδιασμοί της στρατιωτικής ηγεσίας, σημείωσε.

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, ο κ. Καμμένος ήταν σαφής: η συνθήκη της Λοζάνης είναι ξεκάθαρη. Στη Θράκη υπάρχει θρησκευτική μειονότητα και δεν υπάρχει θέμα ανατροπής της Συνθήκης από κάποιο, «γραφειοκράτη», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μισθούς των στρατιωτικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η άμεση υλοποίηση τους. «Οφείλουμε να τις εφαρμόσουμε και θα τις εφαρμόσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα υπενθύμισε ότι τα χρήματα έχουν διασφαλισθεί από κωδικούς εξοπλιστικών προγραμμάτων και παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών.

Άλλωστε, προσέθεσε, η Ελλάδα μετά την απόφαση της 24ης Μαΐου κινείται με άλλους ρυθμούς, με άλλες δυνατότητες. Περαιτέρω εκτίμησε ότι ο δημοσιονομικός «κόφτης» δεν θα εφαρμοσθεί ποτέ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε, τέλος, στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται σε εξέλιξη με σκοπό να περιορίσουμε τον προϋπολογισμό, «να κάνουμε οικονομίες από μόνοι μας», «για να υποστηρίξουμε το προσωπικό» που έχει υποστεί πολύ μεγάλες μειώσεις και δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης, κατέληξε.

Μοιράσου το άρθρο: