ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη για την ηχογράφηση της συνομιλίας με τον  διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και για τη μήνυση που είχε καταθέσει κατά του πρώην αναπληρωτή Υγείας ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Με πλειοψηφία 8 υπέρ και 2 κατά η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε σήμερα την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη για την παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και για την μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Υπέρ της άρσης ασυλίας και για τις δύο υποθέσεις ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης.

Κατά ψήφισαν ο βουλευτής του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αποχώρησε από την ψηφοφορία καθώς είχε ζητήσει η υπόθεση να πάει με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με το άρθρο 62 που αφορά την άρση ασυλίας βουλευτή.

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης που συμμετείχε στην επιτροπή και ψήφισε «όχι» με δήλωσή του ανέφερε ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται πολιτικά και με πολιτικά μέσα για να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος ανούσιων αντιπαραθέσεων και αποπροσανατολισμού.

Στη συνέχεια σε δήλωσή του ο Παύλος Πολάκης μίλησε για πρωτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ.

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τονισε πως εφαρμοσε τον κανονισμό της βουλής και οτι η βουλή δεν εμπλέκεται σε ρεβανσισμούς.

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωσταντόπουλος
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: