Ο Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ , μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που η Κυβέρνησή της έχει έρθει σε σύγκρουση με την νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή πολιτική, που εκφράζεται από τον κ. Σόιμπλε . Σε αυτό το πλαίσιο σύμφωνα με τον κ. Αραχωβίτη υλοποιήθηκε η πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία , οι προσλήψεις στον χώρο της υγείας , η αποκατάσταση των αδικιών με τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα, το άνοιγμα της ΕΡΤ. «Είναι ο δεύτερος χρόνος που έχουμε επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ένα μέρος του μπορεί να διανεμηθεί στην κοινωνία. Το πλεόνασμα σημαίνει εθνική αξιοπρέπεια αλλά και διαπραγματευτική αξιοπρέπεια» είπε χαρακτηριστικά .

Για τις δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι « εκφράζουν μια δυσαρέσκεια» αλλά «η φθορά δεν πηγαίνει προς τα κόμματα του νεοφιλελευθερισμού». Όσον αφορά τα προβλήματα των αγροτών ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι νοικοκυρεύεται το σύστημα των πληρωμών ενώ ταυτόχρονα δίνεται λύση στο καθεστώς επιστροφών ΦΠΑ και θα ανακοινωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον κ Αραχωβίτη «από τις περσινές κινητοποιήσεις λύθηκε σημαντικό μέρος των ασφαλιστικών και φορολογικών προβλημάτων» ενώ τάχθηκε κατά των μπλόκων και των αποκλεισμών των εθνικών οδών» αφού «δημιουργήθηκαν ζητήματα ακόμη και μεταξύ τους».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: