Η οργανωτική πορεία προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο, συζητήθηκε σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία διακόπηκε το μεσημέρι προκειμένου οι βουλευτές-μέλη να ψηφίσουν στην ονομαστική για τον ΠΑΟΚ. Κατ αρχήν απασχόλησε το θέμα του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο θα αποφασίσει το περιεχόμενο τού ερωτήματος του δημοψηφίσματος που θα γίνει στις 5 Απριλίου και αν θα αφορά πιθανή προσθήκη στην ονομασία ή ζητήματα πολιτικής όπως πχ ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας.

Αποφασίστηκε επίσης ότι στο δρόμο προς το Συνέδριο θα υπάρξουν θεματικά προσυνέδρια, σε διάφορες πόλεις της χώρας, ενώ τον Φεβρουάριο θα γίνει κεντρική πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Στις αρχές Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο αποτίμησης που έχει προαναγγελθεί.

Επιπροσθέτως αποφασίστηκε ότι η εκλογή συνέδρων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, ενώ στις 8 Μαρτίου θα λάβει χώρα το συνέδριο της Νεολαίας. Τέλος την επόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει ξανά η Πολιτική Γραμματεία και την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο.

Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε η στάση του κόμματος κατά την αυριανή ψηφοφορία στην Βουλή της κύρωσης της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει «παρών». Ανοικτό είναι εάν θα μιλήσει στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, που θα εξαρτηθεί και από το τι θα πράξει ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: