ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Κώστας Καραγκούνης, βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής για τον ρόλο  Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Απολύτως Σχετικό»,  σημείωσε ότι  «ελπίζουμε η προανακριτική αύριο να συνεχίσει τις εργασίες της, μετά τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ , άκουσα τον κ. Λάππα και άλλα στελέχη που συμμετέχουν στην προανακριτική.  Είναι ξεκάθαρο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να λειτουργούν πια  παρελκυστικά στο έργο της επιτροπής και να την εμποδίζουν.»

Δυστυχώς υπάρχουν συμπεριφορές βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν φερθεί και αντικοινοβουλευτικά και αντιθεσμικά και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Ας ελπίσουμε αύριο να συνεχίσουμε την διαδικασία και για να πάμε στην ουσία ,να εξεταστεί ο κ. Φρουζής ο οποίος εδώ και 4 χρόνια δεν έχει κληθεί να καταθέσει από καμία αρχή ».

Ο βουλευτής της ΝΔ,  κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα στα Διαβατά, τόνισε ότι « η θέση της ΝΔ είναι ότι δεν μπορούμε να οδηγούμε σε καμία ακρότητα τους πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ανεχθούμε τα οποιαδήποτε ρατσιστικά σχόλια, τις οποιεσδήποτε ρατσιστικές συμπεριφορές. Αυτό που κάνει η ΝΔ ως Κυβέρνηση, είναι να δώσει λύση πολύ σύντομα σε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα που λέγεται, ίσως περισσότερο μεταναστευτικό παρά προσφυγικό. Η προηγούμενη Κυβέρνηση μας παρέδωσε μια κατάσταση να το πω κομψά προβληματική. Εμείς έχουμε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία στο ζήτημα. Ξεχωρίζουμε τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες. Επισπεύδουμε τις διαδικασίες στις χορηγήσεις ασύλου. Αυτός που δικαιούται άσυλο θα του απονεμηθεί με ταχείες διαδικασίες και αυτός που είναι παράνομα στην χώρα θα επιστρέψει γρήγορα πίσω στην χώρα του. Δεν αντέχουν άλλο τα νησιά μας αυτή την κατάσταση » είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: