Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τρεις προκλήσεις: η πρώτη να αναστείλει την εξάπλωση του ιού, η δεύτερη να επιτευχθεί ένας περιορισμός του ιού και ο τρίτος τι θα κάνουμε την επόμενη ημέρα για την ανάταση της οικονομίας, καθώς έχει παγώσει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, καθώς δεν πρέπει να μετακινηθούμε για να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού.

Ο υπουργός δήλωσε ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, για την αποφυγή των μετακινήσεων το Πάσχα, διευκρινίζοντας ότι οι αυτοκινητόδρομοι δεν θα κλείσουν, καθώς -όπως είπε- ήδη υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών. Πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα για την αυστηροποίηση των ελέγχων και το επόμενο διάστημα θα ληφθούν οι αποφάσεις από τον πρωθυπουργό αφού μιλήσει και με τους ειδικούς.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κατακόρυφη μείωση του επιβατικού κοινού, και πως γίνονται κανονικά τα δρομολόγια σε ώρες αιχμής. Συμβούλεψε τους επιβάτες να αποφεύγουν να συνωστίζονται σε αυτά, ενώ υπογράμμισε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απολύμανση των λεωφορείων και των συρμών του μετρό, καθώς και για την προστασία των εργαζομένων.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: