Στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το Σάββατο από κοντά τις συνθήκες που διαμορφώνονται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Στο άνοιγμα του τουρισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέταξε το θέμα της ασφάλειας.

Την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης και της οικονομικής στήριξης της Ευρώπης, καθώς και τα αναπτυξιακά έργα του νησιού επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του μετά την Άρτα.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην τουριστική περίοδο, τόνισε ότι η ασφάλεια των επισκεπτών και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών είναι η πρώτη προτεραιότητα. Γι’ αυτό, όπως είπε, «επιμένουμε πάρα πολύ στην τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής».

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή η Ευρώπη συνολικά να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης, ώστε να βγούμε από την κρίση του κορονοϊού όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Είπαμε ότι πάμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τη φετινή τουριστική περίοδο, βάζοντας πρώτα την ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών, σε πρώτη προτεραιότητα και για αυτό και επιμένουμε πάρα πολύ ότι τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, όπως αυτά έχουν δοθεί από τους ειδικούς, πρέπει να τηρούνται ακόμη περισσότερο τώρα που αρχίζουμε να υποδεχόμαστε περισσότερους επισκέπτες. Αυτό θα γίνει ακόμη πιο έντονο στα Ιόνια νησιά όταν θα ανοίξουν με τη Μεγάλη Βρετανία από τις 15 Ιουλίου, όπου θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των επισκεπτών» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε ενισχύσει τις Υγειονομικές Περιφέρειες και το νοσοκομείο της Κέρκυρας και σε συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας θα τοποθετήσουμε ένα καινούργιο μοριακό αναλυτή στην Κέρκυρα, που θα έχει τη δυνατότητα εξέτασης 500 τεστ την ημέρα» σημείωσε.

Σε ευρεία συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Κέρκυρας, ο πρωθυπουργός, αφού άκουσε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών του νησιού, τους κάλεσε να εκμεταλλευτούν τα «εργαλεία» που τους δόθηκαν από την κυβέρνηση ώστε να στηρίξουν τους εργαζομένους τους, αλλά και να τηρήσουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προφύλαξη από τον κορονοϊό.

«Γνωρίζουμε πως όταν ανοίγουμε τη χώρα σε ξένους επισκέπτες θα έχουμε και κάποια εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού. Θα ζητήσω την συμπαράσταση όλων των επαγγελματιών να τηρούνται όλα τα μέτρα. Πρέπει να επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης. Το κράτος ως προς την οργάνωση των υπηρεσιών υγείας έχει κάνει αυτό το οποίο πρέπει. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ανταποκριθήκαμε στο αίτημα των καιρών, να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία μας και την πρωτοβάθμια φροντίδα» είπε – μεταξύ άλλων – ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «γνωρίζουμε ότι αυτή θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Πάμε να κρατήσουμε τον τουρισμό όρθιο με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες και να μπορέσουμε να ανακάμψουμε δυναμικά το 2021, αυτός είναι ο στόχος μας».

Αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα για τη στήριξη των επαγγελματιών, ενώ μίλησε και για πρόσθετη στήριξη στους επιχειρηματίες αν χρειαστεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά έργα για τα απορρίμματα, το νερό, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Σημείωσε ότι «είναι ντροπή η εικόνα» που αντίκρισε στο Αχίλλειο και πρόσθεσε: «Είναι προσωπική μου δέσμευση το έργο αυτό που σώσαμε την τελευταία στιγμή της απένταξής του από το κοινοτικό πλαίσιο, θα το “τρέξουμε” και θα τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα».

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών: «Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα βρεθώ στις Βρυξέλλες. Θα έχουμε μία δύσκολη διαπραγμάτευση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής με σκοπό να κλείσουμε το Ταμείο Ανάκαμψης, μια πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση για την Ελλάδα, αλλά και το επόμενο ΕΣΠΑ, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Μαζί αθροιζόμενα αυτά μας δίνουν τεράστιες χρηματοδοτικές δυνατότητες για την επόμενη μέρα. Αλλά δεν είναι λεφτά που μπορούμε να τα ξοδέψουμε δεξιά και αριστερά ούτε λεφτά τα οποία πρέπει να πάνε στην κατανάλωση, είναι λεφτά τα οποία πρέπει να πάνε σε επενδύσεις και σε μεταρρυθμίσεις. Είναι λεφτά τα οποία θα μας βοηθήσουν να εκσυγχρονίσουμε και το τουριστικό μας προϊόν, να κάνουμε επενδύσεις οι οποίες είναι συμβατές με την κεντρική μας φιλοσοφία που είναι μία φιλοσοφία προστασίας του περιβάλλοντος και επενδύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν από την Ευρώπη. Και αυτό είναι μία τεράστια ευκαιρία».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και το μουσείο του Ιωάννη Καποδίστρια.

«Επενδύσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα δημιουργούν θέσεις εργασίας και πλούτο» τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του Kassiopi Project στον Ερημίτη, στην Κασσιόπη. Πρόκειται για τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων, 90 δωματίων, σαράντα ανεξάρτητων κατοικιών και μαρίνας 60 θέσεων, με παράλληλη ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος χώρου.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι εργατικές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα φανερώνουν ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας έναντι της κυβέρνησης εξαντλείται μέρα με τη μέρα.

Σχετική είδηση: Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο αναστυλωμένο γεφύρι της Πλάκας

Μοιράσου το άρθρο: