«Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο Export Summit VII του Συνδέσμου Εξαγωγέων στη Θεσσαλονίκη και συνόψισε το διακύβευμα των εθνικών εκλογών ως εξής: «Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα!».

Για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αντί να απολογηθεί επιχειρεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, για την οποία σημείωσε ότι λέει «όχι» στις εκλογές του φανατισμού και των συνθημάτων.

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα» από τον κ. Τσίπρα

Χαρακτήρισε «υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τον κατηγόρησε πως «αντί να απολογηθεί για τη δική του αποτυχία επιχείρησε, για άλλη μια φορά, να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Ν.Δ , να κατασκευάσει έναν ψεύτικο αντίπαλο που υπάρχει μόνο στον δικό του φανταστικό κόσμο».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «φόρεσε ένα κοστούμι από το πολύχρωμο βεστιάριο του για να υποκριθεί τον φίλο της μεσαίας τάξης» και παρατήρησε: «Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις συμπεριφορές για τις οποίες ο λαός τον καταδίκασε στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ευτυχώς για τη χώρα κανείς δεν ακούει τους σπαραγμούς μιας απερχόμενης κυβέρνησης, που καταδικάστηκε ήδη από τον ελληνικό λαό. Δεν ακούει κανείς υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. Όλοι ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πολλά γιατί γνωρίζει πως δεν θα τα κάνει, ενώ η Ν.Δ. μιλά συγκρατημένα γιατί σύντομα θα κληθεί να εφαρμόσει όσα προτείνει».

Όχι σε εκλογές φανατισμού

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η Ν.Δ. λέει όχι» σε εκλογές φανατισμού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως λέει «ναι» σε εκλογές του καναπέ. Λέει ναι σε εκλογές της λογικής, της υπευθυνότητας, της συμμετοχής και της αποφασιστικότητας.

Κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές και επισήμανε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για «χαμένες ψήφους» ούτε για πειραματισμούς με μικρά κόμματα

Τόνισε, ακόμα πως αν κερδίσει τις εκλογές ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, επειδή, όπως είπε, «είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση».

Με τους εξαγωγείς στο ακροατήριο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι εξαγωγές αποτελούν τον κεντρικό βραχίονα του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ και μέρος του ευρύτερου σχεδίου της για την ανάταξη ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

Το «κλειδί» του σχεδίου της Ν.Δ είναι η ανάπτυξη που θα έρθει από τις επενδύσεις και τις εξαγωγές και οι επενδύσεις θα έρθουν με πέντε τρόπους:

1. Με μείωση των φόρων, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα.

2. Με την απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας . «Περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια θα σαρωθούν».

3. Το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης.

4. Με αποκατάσταση της ρευστότητας, που θα φέρει και την εμπιστοσύνη. Ήδη βλέπετε πως οι προσδοκίες των αγορών για μία καλύτερη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, μείωσαν τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων. Τάση που αν διατηρηθεί και ενισχυθεί, θα μειώσει ευθέως και τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων.

5. Η εργατική νομοθεσία θα τηρείται παντού και θα ελέγχεται απολύτως. Και οι επιχειρήσεις θα ενθαρρυνθούν να δίνουν πρόσθετες παροχές σε όσους στηρίζουν την πρόοδό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:

Μοιράσου το άρθρο: