«Ήταν συνειδητή επιλογή μας η μείωση των φόρων», είπε στους οινοπαραγωγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε μαζί τους, κατά την περιοδεία του στην Ημαθία. Νωρίτερα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, που πρόκειται να επαναλειτουργήσει άμεσα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση με τους οινοπαραγωγούς, προανήγγειλε ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται τις επόμενες εβδομάδες, θα εισηγηθεί να ενταχθεί ειδική ρύθμιση για την επιστροφή του προπληρωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης.

«Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε», είπε στους παραγωγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στο νέο εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα, το οποίο όπως είπε θα διασφαλίσει την ελληνική τους ταυτότητα.

«Τα προβλήματα του κλάδου είναι κυρίως δομικά», ανέφεραν οι οινοπαραγωγοί, επεσήμαναν ότι οι τοπικές διεπαγγελματικές θα έδιναν ώθηση στον κλάδο και ζήτησαν περισσότερη ρευστότητα.

Το παρών έδωσε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανέφερε στους παραγωγούς ότι το επόμενο διάστημα θα έχουν στη διάθεσή τους δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, ύψους 400 και 170 εκατ. ευρώ

Το πρωί, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος (HELLENIC STEEL Co), στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, που αυτή τη στιγμή παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, αλλά πρόκειται να επαναλειτουργήσει άμεσα , λέγοντας πως «Αποτελεί ζωντανή ιστορία της αποβιομηχάνισης και της επαναβιομηχάνισης» και επανέλαβε ότι « η κυβέρνησή του στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες».
Πρόκειται για μία νέα επένδυση αμερικανικών συμφερόντων ύψους 100 εκατ. δολαρίων μόνο για τα 2 πρώτα χρόνια που όταν ξεκινήσει θα δημιουργήσει ξανά 400 θέσεις εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε μάλιστα θετικές εξελίξεις και για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Ο Πρωθυπουργός έκανε επίσης μία μικρή στάση στο χωριό Βαρβάρες της Ημαθίας
Είχε θερμή υποδοχή από τους κατοίκους, μάλιστα του έδωσαν και ένα καφάσι με βιολογικούς λωτούς.
«Κάθε μέρα αγωνιζόμαστε για να λύνουμε προβλήματα», είπε στους ανθρώπους που συνάντησε στο καφενείο του χωριού και υποσχέθηκε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο: