Σήμερα στην Αθήνα κυριαρχεί ανασφάλεια, δήλωσε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία ενός ενιαίου συντονιστικού κέντρου ασφάλειας στα πρότυπα όλων των ευρωπαϊκών χωρών «όπως λειτουργούσε στην Αθήνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες», τη σύμπραξη της ελληνικής αστυνομίας με τη δημοτική με ταυτόχρονη αναβάθμιση της τελευταίας και τέλος, «όπου χρειαστεί, συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, κάτι που ήδη γίνεται με επιτυχία στο πεδίο του Άρεως».

Ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών δεν επαρκεί λέγοντας ότι, με ευθύνη του κράτους έχει αργήσει η γραφειοκρατική διαδικασία που θα οδηγήσει στην αύξησή τους από 350 σε 450 και πρόσθεσε ότι με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (φως και καθαριότητα) οι δήμοι είναι ελεύθεροι να κάνουν όσες προσλήψεις αντέχουν οικονομικά.

Απαντώντας στην ερώτηση, αν εκλεγόταν δήμαρχος Αθηναίων ποιον θα προτιμούσε για πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι οι δύο μεγάλοι εχθροί της αυτοδιοίκησης «σήμερα και χθες, και ελπίζω όχι αύριο, είναι ο κομματισμός και ο κρατισμός».

Ωστόσο, όπως τόνισε, «από εκεί και πέρα, δεν κρύβομαι, είμαι πάρα πολύ περήφανος για τη πολιτική μου ταυτότητα, για τις πολιτικές μου επιλογές και πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορέσει να βοηθήσει την αυτοδιοίκηση γιατί έχει αποδείξει ότι πιστεύει στην αποκέντρωση».

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: