Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής συζητείται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2016/2258 και άλλες διατάξεις και Λοιπές διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών». «Για μεγάλο άγχος και ανησυχία της ΝΔ, έκανε λόγο η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου με αφορμή «την πρόθεση της κυβέρνησης να μην περικοπούν συντάξεις και αφορολόγητο.»

«Δεν τίθεται κανένα θέμα μεταβίβασης στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, ούτε ακινήτων όπως αρχαιολογικοί χώροι, ούτε ακινήτων όπως είναι τα μνημεία, ο αιγιαλός, οι παραλίες, οι δασικές εκτάσεις, οι περιοχές NATURA» τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή. «Το σύνολο των ακινήτων θα επανελεγχθεί, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ, και σε αυτό δεν χωρούν καθόλου παρερμηνείες» σημείωσε η υφυπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τροπολογία της ΔΗΣΥ που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και μεταξύ άλλων προβλέπει:

– Εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου επιστροφής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων ή φόρου προστιθέμενης αξίας φυσικών προσώπων ή νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, εφόσον το συνολικώς αιτηθέν ποσό των εκκρεμών αιτήσεων ανέρχεται μέχρι ύψους 10.000 ευρώ ανά φορολογία και ανά δικαιούχο, η επιστροφή διενεργείται άμεσα, με την επιφύλαξη των περί παραγραφής διατάξεων.

– Δυνατότητα χορήγησης του προβλεπόμενου πιστοποιητικού της Φορολογικής Διοίκησης, για μεταβίβαση ακινήτου, με παρακράτηση και απόδοση του συνολικά οφειλόμενου ποσού κύριων και πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων για όλα τα ακίνητα του υπόχρεου.

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έτους 2018 οι κληρονόμοι των θανόντων των πυρκαγιών που έπληξαν τις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, για όλη την ακίνητη περιουσία τους, ανεξάρτητα από το πού αυτή βρίσκεται. Με τη διάταξη επιχειρείται η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

– Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που χορηγήθηκε σε πυρόπληκτους συνταξιούχους περιοχών της Περιφέρειας Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 (δύο ακαθάριστες μηνιαίες συντάξεις μηνός Ιουλίου 2018), θα παρασχεθεί και σε όσους δικαιούνται πολεμική σύνταξη ή σύνταξη αναπήρου πολίτη ειρηνικής περιόδου ή σύνταξη Εθνικής Αντίστασης ΟΓΑ κ.λπ.

– Χορηγείται η προσωπική διαφορά και στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ, της ΕΛΣΤΑΤ, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι οποίοι διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2011. Η προσωπική διαφορά θα χορηγηθεί για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, με την ετήσια δαπάνη για την αύξηση να ανέρχεται σε περίπου 9,8 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: