«Οι εκλογές τούτη την ώρα δεν θα λύσουν, μάλλον θα δημιουργήσουν προβλήματα» δήλωσε στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου και την Έλενα Καραγιάννη στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σύριζα, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης συνέχισε λέγοντας ότι, «η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει την νομοθέτηση, να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με βελτιωτικές κινήσεις με στόχο το 2017 να μπει δυναμικά στην ανάπτυξη με 2,7%, το 2018 να ολοκληρώσει επιτυχώς το τρίτο μνημόνιο και εκλογές να κάνει το 2019».

Σε ερώτηση για τη δημοσκόπηση της Public Issue που εμφανίζει σημαντική υποχώρηση στα ποσοστά δημοτικότητας της Κυβέρνησης, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι «ο Σύριζα δεν έκανε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις και πως, παρόλο που στο κόμμα του τις διαβάζουν με τη δέουσα προσοχή, η εντολή δόθηκε από το λαό πριν από ένα χρόνο για εφαρμογή τριετούς προγράμματος, με ψηφισμένη συμφωνία αλλά και παράλληλες δράσεις, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για έξοδο από την κρίση». Ειδικότερα για την εικόνα και τη δημοφιλία του Πρωθυπουργού, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ρισκάρει να βγαίνει μπροστά και να συγκρούεται και αυτό που θα τον κρίνει τελικά θα είναι η επιτυχής έξοδος από την κρίση».

Τέλος, σε ερώτηση για τη στάση του Δημάρχου Καισαριανής, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε πως «είναι αναντίστοιχη με τις θέσεις και τη διαδρομή του κόμματος που εκπροσωπεί , δηλαδή του ΚΚΕ», και πως «σημασία έχει η απόδοση του ιερού χώρου τόσο για τους δημότες όσο και για τον κόσμο της Αριστεράς και μάλιστα σε μία περίοδο ανόδου του φασισμού».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: