«Άκρως προβληματική»  χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  Γιώργος Κουμουτσάκος, τη δήλωση του εκπροσώπου χθες της τουρκικής Προεδρίας Καλίν, για τα θέματα  της συζήτησης στη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν .

Ο κ. Κουμουτσάκος  σχολίασε  ότι είναι «άκρως προβληματική  η δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας ότι στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης Τσίπρα-Ερντοάν θα είναι μεταξύ άλλων «η τουρκική μειονότητα της Θράκης», «το Αιγαίο” και “τα νησιά”.

Δεν νοείται, τόνισε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ,  ο εκπρόσωπος της τουρκικής πλευράς να δηλώνει επίσημα ότι στις σημερινές συνομιλίες στην Άγκυρα περιλαμβάνονται θέματα που παραπέμπουν σε ευθεία αμφισβήτηση βασικών προνοιών της Συνθήκης της Λωζάνης και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, χωρίς να υπάρχει, έως αυτήν τη στιγμή, η παραμικρή επίσημη ελληνική αντίδραση.

Δημιουργείται έτσι πολύ αρνητικό προηγούμενο, με επιζήμιες προεκτάσεις για τις ελληνικές θέσεις σε ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα.

Δεν νοείται, επίσης, να έχουν γίνει 31 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναερίου χώρου από την τουρκική αεροπορία μόλις την παραμονή της επίσκεψης.

Δυστυχώς, σχολίασε,  όπως και στην αλήστου μνήμης επίσκεψη Ερντοάν στην Αθήνα, ακόμα μια κρίσιμη ελληνο-τουρκική συνάντηση γίνεται με κακή προετοιμασία και, δυστυχώς, με κακούς οιωνούς»

Έντονα ανήσυχος εμφανίστηκε με ανάρτηση του στο twitter  και ο τομέαρχης Αμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, για την τουρκική προκλητικότητα λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Τσίπρα στην Αγκυρα.

«Είχα προειδοποιήσει να μη πάει αδιάβαστος ο κ. Τσίπρας στην Τουρκία, γιατί ο κ. Ερντογάν θα βάλει τα πάντα στο τραπέζι, από τη Συνθήκη Λοζάνης. Λίγες ώρες πριν φτάσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο Τούρκος Πρόεδρος επικήρυξε τους 8 στρατιωτικούς. Η»καλή» μέρα από το πρωί φαίνεται» έγραψε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Στην Τουρκία ο πρωθυπουργός – Συναντήσεις με Ερντογάν και Βαρθολομαίο

Μοιράσου το άρθρο: