«Αν δεν υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτα στη χώρα» επεσήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης παραχωρώντας συνέντευξη στους δημοσιογράφους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο άρθρο 24 που αφορά τις δασικές εκτάσεις και αποτελεί- κατά τον κ. Καραγκούνη- τροχοπέδη  για την ανάπτυξη της χώρας και την προώθηση των επενδύσεων. Αναπτύσσοντας το συλλογισμό του για την αναθεώρηση του Συντάγματος , ο βουλευτής της ΝΔ, έκρινε επιβεβλημένη την θέσπιση της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, προκειμένου να επιλύονται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα θέματα που άπτονται αυτής.

Αναφερόμενος στον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη και τη σχέση του με τον Αριστείδη Φλώρο και την Energa, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι στην υπόθεση που πρέπει να διερευνηθούν όχι με την οπτική της συγγενικής σχέσης αλλά με βάση την επαγγελματική ικανότητα. Η ουσία είναι, πρόσθεσε, πως πρέπει να επανεξετάσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου στο σημείο συνάθροισης ποσοστών αναπηρίας αλλά και της λειτουργίας του αρμόδιου κέντρου χορήγησης πιστοποιητικών (ΚΕ.Π.Α), όχι μόνο στην περίπτωση Φλώρου, αλλά και σε άλλες υποθέσεις που προηγήθηκαν.

Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε συνδυασμό όμως με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Για τη μείωση ή όχι των συντάξεων δήλωσε ότι το κόμμα του εγκαίρως κατέθεσε τροπολογία για τη μη εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση ωστόσο διευκρίνισε ότι το μέτρο είναι νομοθετημένο και δύσκολα η κυβέρνηση θα αποφύγει την εφαρμογή του.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: