Καμία παρέμβαση στα εσωτερικά μας από οποιαδήποτε χώρα. Και την κατακρίνουμε και αν ισχύει την καταγγέλλουμε, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ανδρέα Παπασταματίου, προσθέτοντας ότι δεν έχουμε ενημέρωση το τι έχει γίνει με την Ρωσία, αν και με την συγκεκριμένη χώρα έχουμε τις παλαιότερες διπλωματικές σχέσεις κοντά στα 200 χρόνια και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την γεωπολιτική μας θέση και να κλείσουμε τα μέτωπα τα οποία έχουν ανοίξει.

Θα πρέπει να έχουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως αντιπολίτευση γενικότερα την απαραίτητη θεσμική ενημέρωση για αυτά τα θέματα τα εθνικά, συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στα της Τουρκίας επεσήμανε ότι ο Ερντογάν πιθανότατα να συνεχίσει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας μας στις αγορές ο κ. Καραγκούνης εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Η διαφορά είναι ότι τώρα δεν έχουμε πρόσβαση σε φθηνό χρήμα, αλλά αυτή η κυβέρνηση -όπως είπε- έχει αυτοεγκλωβιστεί και εγκλωβίσει πρωτίστως την ελληνική οικονομία, διότι αν ανέβουν και άλλο τα επιτόκια- υποστήριξε- δεν θα υπάρχει καν έξοδος, δεν θα έχουμε πρόσβαση στις αγορές και θα μας έχουν μείνει μόνο τα μνημόνια. 

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: