Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό θα εξειδικευθεί στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η ΝΔ στον λαό προεκλογικά, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κώστας Καραγκούνης.

Έχουμε μιλήσει για μεταρρύθμιση που θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες, προκειμένου να συνδεθεί το αναδιανεμητικό σύστημα με το κεφαλαιοποιητικό, για να δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ κρατικού και ιδιωτικού φορέα, σχετικά με τις παροχές υγείας αλλά και την συμπλήρωση συνταξιοδοτικού τους εισοδήματος, πρόσθεσε, εκείνο, ωστόσο, που δεν μπορεί να συνεχιστεί είναι η αφαίμαξη που γίνεται στους συνταξιούχους με τον επονομαζόμενο νόμο Κατρούγκαλου.

Το ζήτημα έχει να κάνει με τα έσοδα του κράτους και τις θέσεις εργασίας και πόσο καλά αμειβόμενες είναι αυτές, ανέφερε, και αφορά και τις επόμενες γενιές γιατί εάν τα έσοδα που δηλώνουν οι Έλληνες είναι δύο δις λιγότερα από πέρυσι και η φορολογία έχει ανέβει από το 20% του ΑΕΠ στο 28% ή και παραπάνω, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμο ασφαλιστικό.

Όταν λέμε ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου, διευκρίνισε, εννοούμε ότι πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση, και για το λόγο αυτό πρέπει να κάνουμε μία έντιμη συμφωνία με τους πολίτες, ώστε να έχει έσοδα το κράτος και να ανέβει το ΑΕΠ, για να μπορούμε να δίνουμε ανάλογα τις συντάξεις και όχι απλά να παίρνουμε ένα μαχαίρι και να τις πετσοκόβουμε γιατί δεν βγαίνουν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Ξενοφώντας Ζηκίδης

Μοιράσου το άρθρο: