Ο Κώστας Καραγκούνης, βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου ( «Απολύτως Σχετικό»), στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Όταν εμείς πριν από λίγες εβδομάδες φέραμε την τροπολογία για την μη μείωση του αφορολόγητου θυμάστε τι έλεγε το οικονομικό επιτελείο; Γιατί λάβαμε τότε αρνητική απάντηση; Τι νομίζετε, ο κόσμος τρώει κουτόχορτο;» αναρωτήθηκε  ο κ. Καραγκούνης. «Στην ουσία εμείς πρώτοι έχουμε πει ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει η μείωση του αφορολόγητου. Ως ΝΔ το έχουμε πει σε όλους τους τόνους» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «η Κυβέρνηση που φέρνει τώρα την τροπολογία, παρατείνει για λίγες ημέρες τον βίο της, είναι στην ουσία υπηρεσιακή. Για αυτό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα απέχουμε από μία τέτοια πρακτική, δηλαδή την εσχάτη στιγμή να περάσουν κάποιες τροπολογίες».

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών ο κ. Καραγκούνης τόνισε ότι «η ΝΔ πέτυχε μια νίκη χωρίς προηγούμενο. Κέρδισε 11 από τις 13 περιφέρειες. Έχει βαφτεί όλη η Ελλάδα μπλε» ενώ για το πολυσυζητημένο Ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών σημείωσε ότι «από την στιγμή που θα προκηρυχθούν εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είναι συνεπής, βεβαίως και θα υπάρξουν όσα Ντιμπέιτ θέλει ο κ. Τσίπρας. Θα αποφασίσουν τα επιτελεία των δύο κομμάτων τους όρους και τις προϋποθέσεις».

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις μετά την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου και από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ ο Βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε  ότι «στη ΝΔ τα εσωτερικά των άλλων κομμάτων δεν μας απασχολούν. Έχω την αίσθηση ότι η ΝΔ θα ευνοηθεί σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Το αποτέλεσμα που θα έχουμε θα διευρυνθεί, σε σχέση με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Σωτήρης Δημητρόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: