Καταψηφίσαμε την συμφωνία των Πρεσπών και τώρα συζητάμε για την εφαρμογή της και πρέπει να δούμε το αμοιβαίο αποδεκτό όφελος για τη χώρα μας από αυτή τη συμφωνία, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, σημειώνοντας ότι στην εφαρμογή της θα κριθεί η εν λόγω συμφωνία. Η πόρτα του ΝΑΤΟ για τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων έχει κλείσει, δηλαδή δεν μιλάμε για ένταξη άλλης χώρας από την περιοχή για τα επόμενα 5-10 χρόνια και θα δούμε από την εφαρμογή της συμφωνίας αν και κατά πόσο αυτό το κρατίδιο που αποτελείται από δυο διαφορετικές εθνότητες μπορεί να σταθεροποιηθεί, σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα κόκκινα δάνεια ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εδώ και 4 χρόνια δεν έχει κάνει το παραμικρό για να λύσει το πρόβλημα. Το τραπεζικό σύστημα έχει έρθει σε ένα αδιέξοδο, τόνισε. Η θέση της ΝΔ είναι η προστασία των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας, υποστήριξε.

Σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση και την στήριξη της ΝΔ στην πρόταση της κυβέρνησης για αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ από την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η θέση της ΝΔ είναι ότι δεν μπορεί η εκάστοτε αντιπολίτευση να εκβιάζει για μικροπολιτικούς λόγους εκλογές και να εκβιάζει την θητεία μιας κυβέρνησης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: