Για τρίτη ημέρα καταθέτει σήμερα ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από τις ενέργειες των δικαστικών αρχών μπορεί να ήταν πολιτικοί που ήθελαν να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Συνεχίζεται ενώπιον της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής η κατάθεση του πρώην στελέχους της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ερωτηθείς για το αν η υπόθεση είναι σκάνδαλο απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν είχε προηγούμενα με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη άρα πίσω από τις ενέργειές της βρίσκονται πολιτικοί που ήθελαν να πλήξουν τους 10 πολιτικούς τους αντιπάλους.

«Ήμουν απαραίτητος στο σενάριό τους», συμπλήρωσε, αφήνοντας να εννοηθεί πως «χρησιμοποιήθηκε» από τους δικαστικούς λειτουργούς.

Σε σχετική ερώτηση του Γ. Ραγκούση, ο Κ. Φρουζής δήλωσε πως οι συναντήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα έγιναν στο πλαίσιο γνωριμίας και απόκτησης επαφής ενώ δεν του τέθηκαν παράνομα αιτήματα. Ο ίδιος έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει ότι «οι καλές δουλειές έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν πιό κοντά στα συμφέροντά μας».

Ερωτηθείς για τις διαφημίσεις της Novartis σε ΜΜΕ, απάντησε πως είχε διαφημιστικό πρόγραμμα με την Αυγή, την Εφημερίδα των Συντακτών, αλλά και με το Documento του Κ. Βαξεβάνη.

Ο Κ. Φρουζής είπε πως τελικά ο Ν. Μανιαδάκης εργαζόταν στην Novartis, αλλά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενώ δεν απάντησε αν τη ίδια περίοδο ο κ. Μανιαδάκης εργαζόταν ως σύμβουλος σε υπουργείο.

«Θα ήθελα οι εισαγγελείς να είχαν «φιλτράρει» περισσότερο τις καταθέσεις προτού προχωρήσουν σε διώξεις πολιτικών προσώπων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Λ. Παναγιώτου

Μοιράσου το άρθρο: