«Σε αυτή την προανακριτική η πενία επιχειρημάτων της πλειοψηφίας κατεργάζεται ανοησίες. Από το 2013 ο κ. Σαμαράς, δια του κ. Παπασταύρου, είχε μεσολαβήσει ούτως ώστε Φιλιππάκης και Μιωνής να φτάσουν σε μια συμφωνία, η οποία προέβλεπε και διαμοιρασμό των δικαστικών εξόδων», δήλωσε ο πρώη υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά που κατέθεσε στην Προανακριτική επιτροπή, από το 2013 ο κ. Σαμαράς, δια του κ. Παπασταύρου, είχε μεσολαβήσει ούτως ώστε οι κυριοι Φιλιππάκης και Μιωνής να φτάσουν σε μια συμφωνία, η οποία προέβλεπε και διαμοιρασμό των δικαστικών εξόδων.

«Η  Επιτροπή, πρέπει να καλέσει και τον κ. Σαμαρά και τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Παπασταύρου και τους δικηγόρους των δύο πλευρών, καθώς και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, ούτως ώστε να πέσει άπλετο φως», είπε ο Ν. Παππάς.

Ο Νικος Παππάς εκλήθη να εξηγήσει στην Προανακριτική Επιτροπή τι ακριβώς συνέβη στην συνάντηση που ήταν ο ίδιος παρών  στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μάρτιο του 2016, με τον  πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

-Θ. Πλεύρης: Ξαναρωτώ. Έγιναν τρεις συναντήσεις και υπάρχει και ένα συμφωνητικό που αναφέρεται σε παρεμβάσεις στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης?

– Ν.Παππάς: Και εγώ σας ξαναλέω: Καλέστε όσους το συνέταξαν. Εγώ το 2016 παραβρέθηκα στη συνάντηση και το 2018 διαπιστώθηκε πάλι σε συνάντηση, το αδιέξοδο συνεννόησης.

Στο μεταξύ ο  εκδότης της εφημερίδας Δημοκρατία  Γιάννης Φιλιππάκης απέστειλε στην Προανακριτική τετρασέλιδο υπόμνημα στο οποίο παραθέτει τις θέσεις του, ύστερα από τα όσα είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή. Aναφέρει τις προσπάθειες συμβιβασμού, υποστηρίζει ότι είχε συναντηθεί δύο φορές στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην συνέχεια τον Μάρτιο του 2018  δηλώνει ότι υπογράφεται ιδιωτικό συμφωνητικό και ότι ακολούθησε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μάιο του 2018 με τους κ.κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο.

«Τα πραγματικά περιστατικά τον εκθέτουν. Οι κύριοι Παππάς και Παπαγγελόπουλος από κοινού παρουσιάστηκαν και συμμετείχαν ως εγγυητές της πορείας ανοιχτών ποινικών υποθέσεων» αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, οι συναντήσεις με τον Σάμπυ Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου έγιναν κατόπιν εμπλοκής του Ισραήλ, με σκοπό να λυθεί η δικαστική διαμάχη μεταξύ των κυρίων Μιωνή και  Φιλιππάκη.

Σε ό,τι αφορά στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η Επιτροπή ύστερα από τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον συνήγορο του πρώην υπουργού, Δημήτρη Τσοβόλα, να σχολιάζει ότι είναι παράνομη και ως εκ τούτου άκυρη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Λ. Μπεθάνη

Μοιράσου το άρθρο: