Το ηχητικό αντίγραφο συνομιλίας που είχε ο Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και το οποίο κατατέθηκε σήμερα στην προανακριτική επιτροπή στιγμάτισε τη σημερινή συνεδρίαση. στην οποία συνεχίζονταν η κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η μαγνητοφώνηση της επίμαχης συνομιλίας έγινε στις 21 Μαϊου του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για υποκλοπή, διευκρίνισε ωστόσο ότι προχώρησε στην πράξη αυτή προκείμενου να προστατεύσει την οικογένεια και τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με το ηχητικό απόσπασμα ο Νίκος Παππάς φέρεται να λέει στον επιχειρηματία ότι ο Παπαγγελόπουλος έχει την δική του ατζέντα και να προσθέτει ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά και μάλιστα πολλά λεφτά.

Στην ίδια συνομιλία ο Σάμπυ Μιωνή λέει επίσης ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του εκβιασμού εις βάρος του. Ο ίδιος πάντως αναφέρει ότι ο Νίκος Παππάς πρότεινε να βγει και να μιλήσει ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου για την σύζυγο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Επίσης, ο Σάμπυ Μιωνή επαναλαμβάνει πως δέχτηκε εκβιασμό από τον Δ. Παπαγγελόπουλο τον Μάρτιο του 2016 να καταβάλει συγκεκριμένα ποσά σε εκδότη και μάλιστα ως έξοδα, όταν, όπως λέει δεν όφειλε τίποτα σε κανέναν.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για γελοίο αντιπερισπασμός της Ν.Δ. μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράικου και Σαμαρά.

«Να μιλήσουν οι κύριοι Σαμαράς και Παπασταύρου»

«Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά», κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο Νίκος Παππάς που κατηγόρησε τον επιχειρηματία για επιλεκτική απομαγνητοφώνηση της παρανόμως καταγεγραμμένης ιδιωτικής τους συνομιλίας, με βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου», δήλωσε ο Νίκος Παππάς από το περιστύλιο της Βουλής.

Ο Νίκος Παππάς είπε ακόμη ότι «οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε». Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η εν λόγω συνάντηση ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Όχι, βέβαια».

Βουλή-κύκλοι της ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει παραδικαστικό σύστημα για κάνει δουλειές

«Σε όλες αυτές τις παραδικαστικές μεθοδεύσεις ακούσαμε κι αυτό σήμερα:Ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την κα. Τουλουπάκη για δήθεν συγκάλυψη υπέρ του κ. Σαμαρά! Για μια αρχειοθετημένη υπόθεση που διερευνήθηκε από 4 δικαστικούς από το 2015 έως το 2019! Την ώρα που το παρακράτος, με τις αποκρουστικές μεθόδους του, αποκαλύπτεται με συγκλονιστικά έγγραφα και ντοκουμέντα, εμφανίζουν μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών. Είναι τέτοια η απελπισία τους που εμφανίζουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ως δήθεν «νέο στοιχείο», αναφέρουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας και τονίζουν:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε την δική του δουλειά: εξυπηρετούσε το ΣΥΡΙΖΑ και έβγαιναν «πολλά λεφτά» με την πλήρη ανοχή και γνώση του «κεντρικού μαγαζιού», όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Παππάς, του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις συνομιλίες αποδεικνύεται:

• Ύπαρξη παραδικαστικού και οικονομικές δοσοληψίες – «Λεφτά, πολλά Λεφτά»

• Διακίνηση ανοικτών ποινικών δικογραφιών στα υπουργικά γραφεία

• Χειραγώγηση εισαγγελέων, τους οποίους ο Παπαγγελόπουλος μπορούσε να τους καλεί για εντολές, όποτε ήθελε

• Προτροπή του κ. Παππά να «δώσει» ο Σταύρος Παπασταύρου, χωρίς όμως κανένα στοιχείο και με προφανή πολιτική στόχευση, την Κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι για να παύσουν να τον κυνηγούν.

• Ο κ. Παππάς σε σχέση με την κατάθεση του στην επιτροπή της Βουλής ψευδόρκησε. Να θυμίσουμε ότι στις 5.2.2020 ο κ. Παππάς είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήξερε τίποτα για «μαγαζί Παπαγγελόπουλου» και δεν είχε μιλήσει ποτέ για την Κα Γκραμπόφσκι.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Τις εξελίξεις σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής κάνοντας λόγο για παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ και για αποκαλύψεις που πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από τη Δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. «Αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται » η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πλέον καμιά αξιοπιστία να επιτελέσει τον θεσμικό ρόλο της σε μια εποχή κρίσης και μεγάλων προκλήσεων στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μόνιμο χορηγό της δεξιάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνει ανενόχλητη η Κυβέρνηση της ΝΔ ,να επιβάλλει τη συντηρητική πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης των αδύναμων. Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα, το προοδευτικό αντίβαρο, απέναντι στην πολιτική της δεξιάς. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες.»

«Ο λαός, που καλείται να πληρώσει τα σπασμένα μιας ακόμα κρίσης και που παρακολουθεί αηδιασμένος την “παρέλαση” σκανδάλων, πρέπει να απαιτήσει να βγουν τα “άπλυτα” όλων των κυβερνήσεων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στη φορά. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους “πολιτικού αντιπερισπασμού”, όπως κάνουν όλα τα άλλα κόμματα, συγκαλύπτοντας τελικά τις πραγματικές ευθύνες τους και τις ίδιες τις αιτίες της διαπλοκής». τονίζει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ και υπογραμμίζει «αυτές οι αιτίες βρίσκονται στη βαθιά σήψη ενός συστήματος κι ενός κράτους, που στον πυρήνα του έχει αφενός την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων κι αφετέρου τη διαρκή υπονόμευση των λαϊκών αναγκών. Στοιχείο αυτής της σήψης, της διαφθοράς για την εξυπηρέτηση αντιλαϊκών συμφερόντων είναι η κυβερνητική διαχείριση του συστήματος, που έκαναν και κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, που βρέθηκαν στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας»

«Μια χώρα που τα κόμματα αλληλοεκβιάζονται με συνομιλίες της Ε.Υ.Π είναι χώρα εκβιαστών. Μία χώρα cosa nostra. Χώρα ανάξιων βρώμικων πολιτικών και μαφιόζων που δεν αξίζει να υπάρχουν» σημειώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

 

ΠΗΓΗ : ΕΡΤ

 

 

Μοιράσου το άρθρο: