Στην προανακριτική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου καταθέτει ο Αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε παραιτηθεί από εποπτεύων στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2019, και είχε καταγγείλει παρεμβάσεις ενώ είχε μιλήσει για Ρασπούτιν χωρίς να τον κατονομάσει. Σε συνέντευξή του σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφερόμενος στην κατάθεση Αγγελή τονίζει ότι «θα είναι μια κατάθεση Βατερλώ» για την προανακριτική.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης των χειρισμών της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη προαναγγέλλει αποκαλύψει σχετικά με τη σκευωρία Novartis για τον ρόλο του FBΙ, τις περίφημες αμερικανικές εκθέσεις, το άγριο παρασκήνιο σε υψηλό επίπεδο με τις άκαρπες -όπως αποδείχθηκε- προσπάθειες να απομακρυνθεί η εισαγγελέας διαφθοράς από την θέση της με «τέτοιο τρόπο ώστε ουδείς να εκτεθεί».

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τονίζει: «Στη διαδικασία που ξεκίνησε σε βάρος μου δεν θα κριθώ μόνο εγώ και ο κ. Σαμαράς. Δεν θα κριθεί μόνο ποιος είναι διαχρονικά ο πραγματικός σκευωρός, συνωμότης και μαέστρος στην ίντριγκα. Δεν θα κριθεί μόνο η κ. Τουλουπάκη και ο κ. Αγγελής. Θα κριθούν επίσης τα μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όλοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς που θα χειριστούν το σκάνδαλο της Novartis και κάθε συναφή ή σχετική δικογραφία. Κυρίως όμως θα κριθεί το πολιτικό μας σύστημα. Αμείλικτος και τελικός κριτής θα είναι ο ελληνικός λαός».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου- ‘Αννα Βλαχοπαναγιώτη

Μοιράσου το άρθρο: