Για πιέσεις που του ασκήθηκαν από τους εισαγγελείς διαφθοράς προκειμένου να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο της Novartis, φέρεται να μίλησε ο Κωνσταντίνος Φρουζής καταθέτοντας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή που διενεργεί την έρευνα για τις καταγγελόμενες παρεμβάσεις κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πληροφορίες, ο κ. Φρουζής στην κατάθεσή του, περιέγραψε δύο άτυπες συναντήσεις που είχε στην Εισαγγελία Διαφθοράς κατά τις οποίες του ζητήθηκε να δώσει επιβαρυντικά στοιχεία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα για τα οποία οι σχετικές δικογραφίες είχαν αποσταλεί στη Βουλή.

Ο κ. Φρουζής, εξερχόμενος της δικαστικού μεγάρου του Αρείου Πάγου, δήλωσε ότι η διαδικασία και η κατάθεση είναι μυστική και από την αρχή το έχει σεβαστεί ευλαβικά, προσθέτοντας: «Είμαι σίγουρος ότι η αλήθεια λάμπει ήδη».

Σήμερα ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis κατέθεσε ως μάρτυρας για τα όσα είχε ισχυριστεί στην Προανακριτική Επιτροπή για το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Σημειώνεται ότι σε αυτή την κατάθεσή του είχε καταγγείλει ότι η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τον είχε προσκαλέσει τον Μάιο του 2018 στο γραφείο της και του πρότεινε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, αρκεί να καταθέσει σε βάρος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Μάλιστα είχε υποστηρίξει ο κ. Φρουζής ότι είχε εκβιαστεί από την κα Τουλουπάκη προκειμένου να πει όσα του είχε ζητήσει εκείνη και όχι την αλήθεια. Επίσης στην καταθέσή του στην Προανακριτική ο κ. Φρουζής είχε υποστηρίξει ότι δεν δωροδόκησε ποτέ κανένα πολιτικό πρόσωπο και ότι είχε μόνο τυχαίες συναντήσεις με κάποιους από τους 10 πολιτικούς που ελέγχθηκαν στο πλαίσιο έρευνας για τη Novartis.

Στο μεταξύ, κατόπιν δικού του αιτήματος, επικαλούμενος νεότερα στοιχεία που έχει στα χέρια του, αύριο θα καταθέσει συμπληρωματικά στον κ. Ζαχαρή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Ιωάννης Αγγελής.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Μοιράσου το άρθρο: