«Οχι» στην πρόσκληση συμπαράταξης του πρωθυπουργού από την Φώφη Γεννηματά, στο Φόρουμ των Δελφών που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες του. «Το προοδευτικό μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό δεν είναι παρά ένα υποκριτικό προεκλογικό τέχνασμα του κ.Τσίπρα, για να δικαιολογήσει τη συγκόλληση με διάφορες δυνάμεις και γυρολόγους πολιτικούς», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε κομματική εκδήλωση στην Κεντρική Μακεδονία. Κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ότι «προσπαθούν να κάψουν τον χώρο ανάμεσά τους και να εξαφανίσουν το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ», ασκεί ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσω του Έθνους.

«Αρνούμαστε να συνεισφέρουμε στη συνέχιση των συντηρητικών πολιτικών του κ. Τσίπρα», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «έχει φορέσει προ των εκλογών προσωπείο και παριστάνει τον Κεντροαριστερό.» Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική και στη Ν.Δ. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε με την ιδεοληψία του κ.Τσίπρα κατά των επενδύσεων ούτε με την ασυδοσία της αγοράς του κ. Μητσοτάκη», τόνισε.

Γιώργος Παπανδρέου: «Να ξαναχτίσουμε τη δημοκρατική σοσιαλιστική παράταξη»

«Αν κάτι μας δίδαξε η κρίση, είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία. Μια Ελλάδα που έχει τεράστιες δυνατότητες, δεν πρέπει να ταλαιπωρείται, αλλά να είναι δημιουργική και παραγωγική» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου αφού ψήφισε για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Ν. Βούτσης: Χρειάζονται πολλαπλές «γέφυρες»

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει το ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ότι «αυτά ανήκουν στην πολιτική προϊστορία της μεταπολίτευσης,. Είναι προφανώς αναποτελεσματικά και δεν μας αφορούν».

Λ. Κατσέλη: Λανθασμένη η απόφαση του ΚΙΝΑΛ να μην συμμετάσχει

«Αν δεν υπάρχει μια προγραμματική σύγκλιση το επόμενο Κοινοβούλιο δεν θα μπορεί να πάρει αποφάσεις και αυτό πρέπει να το τονίσουμε, ο κόσμος νομίζει ότι οι Ευρωεκλογές δεν τον αφορούν», τόνισε στην ΕΡΤ, η Λούκα Κατσέλη, που συνδιοργανώνει εκδήλωση στην Αθήνα με τον επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Ούντο Μπούλμαν και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Από την χώρα μας τα τρία κόμματα που συμμετέχουν είναι το ΚΙΝΑΛ, το ΠΟΤΑΜΙ και η ΔΗΜΑΡ. Το ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ συμμετέχουν, το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να μην συμμετέχει, είναι δική τους απόφαση αυτή και λανθασμένη. Θέλω να τονίσω ότι είναι μια ανοιχτή πρόσκληση», πρόσθεσε.

Δ. Κουτσούμπας: Υποκριτικό προεκλογικό τέχνασμα του κ. Τσίπρα

Στο ζήτημα της συγκρότησης του λεγόμενου προοδευτικού πόλου, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συνδιάσκεψη της οργάνωσης περιοχής κεντρικής Μακεδονίας.

«Το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό δεν είναι παρά ένα υποκριτικό προεκλογικό τέχνασμα του κ. Τσίπρα, για να δικαιολογήσει τη συγκόλληση με διάφορες δυνάμεις και γυρολόγους πολιτικούς, που έχουν πρωτοστατήσει στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στ.Θεοδωράκης: Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ ζει και βασιλεύει

Από τους Δελφούς, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η «Ελλάδα ‘εζησε μικρούς εμφύλιους με ευθύνη συγκεκριμένων πολιτικών» και τόνισε την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων μακριά από λαϊκισμούς.»

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

 

Μοιράσου το άρθρο: