Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για το θέμα της εγγραφής των σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων που προωθεί η κυβέρνηση. Η παρέμβαση έγινε με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του υφυπουργού για τις επερχόμενες εκλογές στις Ομοσπονδίες, σύμφωνα με την οποία αυτές θα γίνουν με τη συμμετοχή των σωματείων που θα έχουν εγγραφεί στο Μητρώο.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται πως: «Ο Μανώλης Συντυχάκης ζήτησε από τον υφυπουργό να μην αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία των Ομοσπονδιών κανένα σωματείο, με ενεργή δραστηριότητα και συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις το προηγούμενο διάστημα. Στάθηκε στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην διαδικασία της εγγραφής στο Αθλητικό Μητρώο, όπως έχουν ενημερώσει μέχρι τώρα τα ίδια τα σωματεία αλλά και οι Ομοσπονδίες, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός και όχι η ενεργή δραστηριότητα ενός σωματείου για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε την αντίθεση του Κόμματος στην πρακτική της κυβέρνησης, το συγκεκριμένο Αθλητικό Μητρώο να είναι προσβάσιμο στους χορηγούς, προκειμένου να επιλέγουν σωματεία για τα χορηγικά τους προγράμματα, σημειώνοντας πως είναι ανεπίτρεπτο το Αθλητικό Μητρώο να χρησιμοποιεί τα σωματεία για τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των επιχειρήσεων».

Σχετικές ειδήσεις: 

KKE: Ανάγκη άμεσης στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Διεκδίκησαν οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων

Μοιράσου το άρθρο: