Οι συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής στην πολιτιστική και φυσική κληρονομιά ήταν το θέμα που παρουσίασαν στη Μαδρίτη στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Η ελληνική πρωτοβουλία για τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά αρχικά διατυπώθηκε τον περασμένο Ιούνιο και έλαβε σάρκα και οστά στη σύνοδο της Νέας Υόρκης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία επεσήμανε με λεπτομέρειες τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στους πολιτιστικούς θησαυρούς όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας.

«Τα προβλήματα αφορούν τους ίδιους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία», τόνισε στην ομιλία της η Λίνα Μενδώνη.

Η απολιγνιτοποίηση ως το 2028, η σταδιακή απανθρακοποίηση αλλά και η Σύνοδος σε επίπεδο αρχηγών κρατών το 2020 στην Ελλάδα για τις συνεπειες της κλιματικης αλλαγής, ήταν τα σημεία που επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κλιματική αλλαγή, γι’ αυτό και δε ζητάει εξαιρέσεις για την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη.

Μαδρίτη-Ανταπόκριση:Δώρα Μακρή

Μοιράσου το άρθρο: