Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει για το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με στοιχεία στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το ετήσιο μισθολογικό κόστος των μετακλητών του Μαξίμου, αγγίζει τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για επικοινωνιακό πυροτέχνημα της ΝΔ σε συνεργασία με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι τα στοιχεία παραποιούν την πραγματικότητα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αύξησε τον αριθμό των μετακλητών και τις αποδοχές τους.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «η πραγματική επιβάρυνση του κρατικού Προϋπολογισμού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα εμφανιζόμενα νούμερα», και καλούν τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να απαντήσουν «γιατί μέχρι το 2015 δεν καταχωρούσαν όλους τους μετακλητούς στο σύστημα της απογραφής», καθώς και να χορηγήσουν «αναλυτικά στοιχεία για τις στρατιές των μετακλητών που είχαν στα γραφεία τους τα περασμένα χρόνια».

Όπως επισημαίνουν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, το κόστος των μετακλητών επί ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στα 120 εκατομμύρια ευρώ, περίπου 60 εκατομμύρια περισσότερα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, κατά τη δεύτερη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι μετακλητοί αυξήθηκαν κατά 43%: από 1901 τον Δεκέμβριο 2015 σε 2716 τον Μάιο 2019. Υπογραμμίζει μάλιστα, ότι είναι χαρακτηριστικό, ότι παρόλο που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ νομοθετήθηκε ανώτατος αριθμός μετακλητών ανά υπουργό, υφυπουργό κλπ, το ανώτατο αυτό όριο καταστρατηγείτο με πράξεις υπουργικού συμβουλίου που τους αύξαναν συστηματικά. «Είναι λοιπόν, τουλάχιστον φαιδρό να ζητάει και τα ρέστα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απάντηση που έλαβε το Κίνημα Αλλαγής στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή».

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: