«Η ΔΕΗ σήμερα δυσκολεύεται να αγοράσει ακόμα και κολώνες!», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, υπογραμμίζοντας ότι «άστοχες επιλογές με κυριότερη τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Τρόικα να πάει η ΔΕΗ από το 90% της αγοράς στο 50% μέσα σε 5 χρόνια έναντι μηδενικού ανταλλάγματος την οδήγησαν να χάσει το 90% της αξίας της».

«Δεν θα με ζηλεύουν πολλοί συνάδελφοι για αυτό που έχω αναλάβει», είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο, «με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία αλλά και με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να μείνει όρθια η ΔΕΗ και οι εργαζόμενοί της».

Προστασία αδυνάτων – «Τιμωρία» των κακοπληρωτών

Σχετικά με το κόστος ρεύματος, αλλάζει άρδην η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η προστασία και η ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων και η αυστηρή αντιμετώπιση των κακοπληρωτών, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω της δεινής οικονομικής κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αδυνατούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς.

Το action plan που θα τρέξει άμεσα είναι η γρήγορη άντληση ρευστού και σε δεύτερο στάδιο η είσοδος επενδυτή, που αυτή τη στιγμή είναι ανέφικτη.

Η άντληση ρευστότητα θα προκύψει από τις Τράπεζες μέσω της τιτλοποίησης οφειλών άνω του 1 δισ. αλλά και από το Δημόσιο Ταμείο, από τις εκκρεμείς οφειλές του κράτους προς τη ΔΕΗ, έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα τουλάχιστον για το 2019.

Το μεσοπρόθεσμο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας προβλέπει και το άμεσο ξεμπλοκάρισμα του διαγωνισμού αποεπένδυσης των μονάδων της ΔΕΗ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Άντζυ Μανουσέλη], ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: