«Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει το παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό και να εμπαίζει τον ελληνικό λαό», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Μέσα σε 5,5 μήνες έχετε κάνει πραξικοπήματα με fast track συνεδριάσεις της Βουλής, μέχρι και στρατό απειλήσατε ότι θα κατεβάσετε», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα σχολίασε ότι τα ίδια διλήμματα έθεταν στον ελληνικό λαό και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε την κυβέρνηση για καιροσκοπισμό. Και το ναι και το όχι είχαν φαινομενική διαφορά, αφού οδηγούσαν σε ένα νέο μνημόνιο, όπως επιβεβαιώθηκε την επομένη του δημοψηφίσματος, όταν τα υπόλοιπα κόμματα ομονόησαν σε ένα νέο μνημόνιο χειρότερο από αυτό του Γιούνγκερ.

Επίσης ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε πως «Φίλοι του λαού δεν είναι ούτε το γαλλικό, ούτε το γερμανικό κεφάλαιο».

Στη συνέχεια, και σχετικά με το δημοψήφισμα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «έπρεπε να τεθούν στο δημοψήφισμα και οι προτάσεις των δανειστών και οι δικές σας, αλλά εσείς θέλατε να υφαρπάξετε ένα «όχι» για να το χρησιμοποιήσετε στον τυχοδιωκτισμό σας».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι η οργάνωση του λαού και η ολόπλευρη προετοιμασία του για να οργανώσει την οικονομία και την κοινωνία έξω από ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ενώ χαρακτήρισε τα δήθεν μεταβατικά προγράμματα βούτυρο στο ψωμί του κάθε Σόιμπλε και των καπιταλιστών. Κάλεσε, δε, σε ρήξη με την ΕΕ με παράλληλη αξιοποίηση των αντιθέσεων ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κράτη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπορεύτηκε τα όνειρα και τα οράματα αριστερών ανθρώπων. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να πει το μεγάλο πραγματικό όχι στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και να αντιπαλαίψουν στο δρόμο τα μέτρα που έρχονται», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης

Μοιράσου το άρθρο: