Θεωρούμε ότι μέχρι αρχές Μαρτίου θα ψηφιστεί ο νόμος και μέσα στον Μάρτιο θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας, ώστε να υποδεχθεί τις αιτήσεις των πολιτών, δήλωσε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Η πλατφόρμα, θα είναι αντίστοιχη αυτής του εξωδικαστικού μηχανισμού, και θα συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία από όλες τις βάσεις δεδομένων, θα διενεργεί ελέγχους ακόμα και κρυφής περιουσίας μέχρι και σε 140 χώρες για το κατά πόσο κάποιος -φυσικό πρόσωπο- διαθέτει πλούτο ή μη, πρόσθεσε.

Ο κ. Κουρμούσης τόνισε ότι στόχος της διαδικασίας αυτής, στην οποία μπορούν να απευθύνονται μόνο φυσικά πρόσωπα είναι να προστατέψει κάποιος το σπίτι του με έναν εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Ο δεύτερος στόχος είναι να ρυθμιστούν τα στεγαστικά κόκκινα δάνεια. Ο τρίτος στόχος είναι να βοηθηθούν οι πολύ ασθενείς και ο τελευταίος στόχος είναι να υπάρχουν οι κατάλληλοι έλεγχοι, ώστε να μην δοθούν τα ευνοϊκά οφέλη σε αυτούς που δεν πρέπει γιατί έχουν μεγαλύτερη περιουσία, σημείωσε.

 

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: