Φωτό Αρχείου: (EUROKINISSI)

Κρίσιμη μέρα σήμερα για του Ανεξάρτητους Έλληνες καθώς όλα δείχνουν, ότι θα επισημοποιηθεί η διάλυση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας.Την επανένταξή τους στους ΑΝΕΛ απέκλεισαν με δηλώσεις τους οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Γιώργος Λαζαρίδης και Δημήτρης Καμμένος.

Η γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής που συντάχθηκε μετά από αίτημα του  προέδρου Νίκου Βούτση, οδηγεί σε κατάρρευση της ΚΟ του κ. Καμμένου εάν μείνει με πέντε βουλευτές. Ο κ. Καμμένος  σε ανάρτηση του στο twitter έκανε λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα αλλά και για «κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων» και κάλεσε τον βουλευτή του κόμματος να παραδώσει την έδρα του πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί καθώς ο βουλευτής έχει δηλώσει ότι θα την παραδώσει αφού ψηφίσει την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Με νεότερη ανάρτηση του στο twitter o κ. Καμμένος ενημέρωσε ότι θα καταθέσει τη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου στη Βουλή  μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια του σώματος.

«Τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην Ολομέλεια, αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα…. Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα» αναφέρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης μιλώντας στην ΕΡΤ επέρριψε ευθύνες στο πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής λέγοντας ότι αυτοί που ηγούνται προσπαθειών και σχημάτων έχουν την πρώτη ευθύνη και τον πρώτο λόγο και στηλίτευσε υπουργούς και βουλευτές που δεν παραδίδουν την έδρα τους στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν, κάνοντας μνεία για αλλαγή απόψεων στο ανταλλακτήριο υπουργικών θώκων.

Σημειώνεται ότι διάδοχος του κ Παπαχριστόπουλου είναι ο κ.Τέρενς Κουίκ ο οποίος επίσης έχει κληθεί να παραδώσει την βουλευτική έδρα από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ  προκειμένου αυτή να καταληφθεί από την κα Ελένη Σκλαβενίτη.
Το επίμαχο σημείο της ομόφωνης γνωμοδότησης του επιστημονικού συμβουλίου επισημαίνει πως «στο ερώτημα, εν κατακλείδι, αν η ΚΟ η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη εξακολουθεί να αποτελεί ΚΟ κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου, εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη ΚΟ ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει, κατά τα ανωτέρα απάντηση αρνητική», ενώ σε άλλο σημείο εξηγεί πως: «Προσχώρηση συνεπώς βουλευτή, προερχόμενου από τους ανεξάρτητους ή από άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, σε κοινοβουλευτική ομάδα που λειτουργεί ήδη με 5 μέλη, δεν αποτρέπει την αυτοδίκαιη διάλυσή της σε περίπτωση κατά την οποία τα εκλεγέντα υπο την αυτή κομματική σημαία μέλη της μειωθούν, εν συνεχεία, κατά ένα, πλην της περίπτωσης κατά την οποία ο βουλευτής αυτός είχε εκλεγεί με το κόμμα στην ΚΟ της οποίας προσχωρεί».

To Επιστημονικό Συμβούλιο δεν υιοθετεί τον ισχυρισμό του Πάνου Καμμένου, ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα μπορεί να διατηρηθεί έχοντας στις τάξεις της βουλευτή, εν προκειμένω τον Αριστείδη Φωκά, που εξελέγη με άλλο κόμμα.

Η μήνυση Νικολόπουλου κατά Καμμένου

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διαβιβάστηκαν οι ένορκες καταγγελίες του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου που επέχουν θέση μήνυσης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να καταγγέλλει τον κ. Καμμένο για πιέσεις και εκβιασμούς, με στόχο να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ ώστε να μη χαθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο κ. Νικολόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του επικαλείται γραπτά μηνύματα που ισχυρίζεται πως έλαβε σήμερα στο κινητό τηλέφωνό του από τον κ. Καμμένο, που φέρεται να τον εκβιάζει συνδέοντάς τον με ιστοσελίδες, για τις οποίες αναφέρει πως «από τα σάιτ που έχεις από το γραφείο σου θα σου κόψω τις κρατικές διαφημίσεις». Επίσης, κατά τον μηνυτή,ο κ. Καμμένος του ανέφερε ότι «θα τα πούμε το απόγευμα», εννοώντας ότι θα τον διαπομπεύσει από το βήμα της Βουλής.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, αφού μελετήσει τις καταγγελίες, θα αποφασίσει για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Οι ΑΝΕΛ σε ανάρτηση του κόμματος στο Twitter, αναφέρουν ότι  παρουσιάζουν τα επίμαχα sms προκειμένου «να αποκαλυφθεί το μέγεθος της γελοιότητας του υποτιθέμενου εκβιασμού», όπως υποστηρίζουν.

Σχετική είδηση: Θ.Τοσουνίδης: Ο κ. Παπαχριστόπουλος θα διαγραφεί πριν την ψηφοφορία (video)

Μοιράσου το άρθρο: