Κριτική στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για προχειρότητα, αποσπασματικότητα και αργούς ρυθμούς στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Μαρτύριο της σταγόνας» για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, χαρακτηρίζουν οι τομεάρχες Εργασίας, Οικονομίας και Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τις «εβδομαδιαίες ανακοινώσεις μέτρων» για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού.

Σε κοινή τους ανακοίνωση η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προειδοποιούν και καλούν την κυβέρνηση «να σταματήσει τα ημίμετρα και να προχωρήσει σε ένα ουσιαστικό πακέτο στήριξης των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και της οικονομίας».

Καθυστερημένα και ανεπαρκή χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής τα νέα μέτρα, επισημαίνοντας 12 «σημαντικά προβλήματα» καθώς και ότι «όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε πολύ πιο γενναία μέτρα-σε σχέση με την Ελλάδα- στήριξης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση».

«Η μισθοδοσία των εργαζομένων καλύπτεται στις περισσότερες περιπτώσεις κατά 80%-100%. Κάθε σύγκριση εκθέτει την Ελληνική Κυβέρνηση», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση επιβεβαιώνουν πως, μεθοδικά και στο όνομα της “έκτακτης ανάγκης”, δρομολογούνται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, που ήρθαν για να μείνουν, αναφέρει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Ακύρωση όλων των απολύσεων και ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να μειώσουν κατά 50% τους μισθούς, ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Την παροχή του επιδόματος των 800 ευρώ και στους εποχικά εργαζομένους στον τουρισμό, προτείνει η Ελληνική Λύση και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει συνολικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«H κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα έδινε 10 δισεκατομμύρια, ωστόσο κάθε εβδομάδα ανακοινώνει παροχές με δόσεις για να ενισχύσει επικοινωνιακά την εικόνα της», αναφέρει στην ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Από τη σημερινή δοσολογία, η κυβέρνηση “ξέχασε” προς το παρόν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Θα τους θυμηθεί την άλλη εβδομάδα, για να έχει κάτι να πει».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: