Κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας και τα θέματα της Παιδείας ασκεί η Ν.Δ, κάνοντας λόγο για υπερφορολόγηση των πολιτών και ιδεοληπτικές πολιτικές.

Στη ΝΔ λένε ότι η πραγματικότητα στην οικονομία είναι άλλη και όχι αυτή που αντιλαμβάνεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Η χαλάρωση των capital controls των οποίων, όπως λένε από την οδό Πειραιώς, πανηγύριζε η κυβέρνηση, εξακολουθούν – θα εξακολουθούν- να υφίστανται.

Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν, αποδείχθηκαν, και σε αυτήν την περίπτωση, κενές περιεχομένου, αφού επί της ουσίας δεν μεταβάλλονται.

Παράλληλα η οικονομία και τα νοικοκυριά στενάζουν από την υπερφορολόγηση με τη φοροδοτική ικανότητα, όμως, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, να έχει εξαντληθεί.

Αντί να ασχοληθεί με αυτά η κυβέρνηση λένε από τη ΝΔ, προσπαθεί με ιδεοληπτικές πολιτικές να ικανοποιήσει την εκλογική πελατεία της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παιδεία.

Πριν από λίγο, η οδός Πειραιώς σχολίασε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, που αναφέρει ότι ο κ. Γαβρόγλου εξαγόρασε τη θητεία του επί χούντας και δεν πήγε στο στρατό, καλώντας τον, να πάψει να προκαλεί.

«Πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είπε ότι στον Στρατό πηγαίνουν όλοι και όχι μόνο οι άριστοι. Παρέλειψε να πει ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Και προσθέτει η Πειραιώς: «Προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα. Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

Απάντηση Γαβρόγλου

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας στη Ν.Δ. με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα δήλωσε: «”Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη” έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνον, την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα. Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια σταματάει την απορρύθμιση των ΑΕΙ καθιερώνοντας ακαδημαϊκούς κανόνες. Αυτήν την εβδομάδα δημοσιεύθηκε επίσης το πολυσέλιδο Προεδρικό Διάταγμα για τα Δημοτικά Σχολεία αντικαθιστώντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν εδώ και 20 χρόνια, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία τους».
Όπως σημειώνει ο κ. Γαβρόγλου: «Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού. Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της».

Και η δήλωση του υπουργού Παιδείας, καταλήγει: «Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις, τα είπε όλα ο Δαπόντες».

Το Ποτάμι: Άλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Σχόλιο για το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος σχετικά με την στρατιωτική θητεία του κ. Γαβρόγλου, έγραψε και το Ποτάμι.

«Ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ιδεολόγος αριστερός, αλλά με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα. Άλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του Ποταμιού.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευθυμίου
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: