Διεξοδική, εκτενής και σε ήπιους τόνους ήταν η συζήτηση στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ(Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) και των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, με τη Φώφη Γεννηματά να διαπιστώνει, πως η πλειοψηφία των στελεχών και βουλευτών τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου μέχρι το πρώτο δεκαημέρο του Δεκεμβρίου.
Όμως, ακούστηκαν ανοικτά απόψεις και κριτική για χειρισμούς της ηγεσίας.

Με αυστηρό τρόπο απάντησε η Φώφη Γεννηματά στις αιχμές και τις αναφορές του Παύλου Γερουλάνου, σχετικά με τη σύγκριση των ανοικτών διαδικασιών του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με τις ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη δευτερολογία της, αργά χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννηματά είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να ακούω για δημοκρατικές διαδικασίες στον Σύριζα. Ο Τσίπρας έκανε εκλογές το 2015 για να πετάξει έξω από το κόμμα του αυτούς που τον αμφισβητούσαν. Αρνούνται να πάνε σε εκλογή από τη βάση. Σε κλειστούς τοίχους παίρνουν τις αποφάσεις τους. Αυτά σε εμάς δεν έγιναν ποτέ».

Νωρίτερα στη τοποθέτησή του ο κ. Γερουλάνος, στο πλαίσιο του προβληματισμού που είχαν εκφράσει αρκετοί βουλευτές για την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου με γρήγορες διαδικασίες, ή με τήρηση όσων προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, είχε αναφέρει: «Ο Τσίπρας λέει παντού ότι θέλει να δημιουργήσει κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες. Εμείς δείχνουμε να κάνουμε διευθέτηση σε κλειστά δωμάτια», ενώ υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα ακολουθούσε δημοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες συμμετείχαν οι πολίτες και έβρισκαν έκφραση.

Η Φώφη Γεννηματά, απάντησε ευθέως στο κλείσιμο της συζήτησης, υποστηρίζοντας ότι το δίλημμα για όλους είναι, αν στηρίζουν ή όχι το στρατηγικό εγχείρημα ενίσχυσης του Κινήματος Αλλαγής με την καθοριστική συνδρομή των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι η ενότητα και η πίστη σ’ αυτό – κι εφόσον επιβεβαιωθεί, τότε η σύνθεση είναι εύκολη. «Το μήνυμα είναι ότι δεν πάμε πίσω», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν συνεχώς να εκφράζονται διαφωνίες για τα επιμέρους ζητήματα, που κουράζουν τους φίλους της παράταξης.

«Η αντίληψη περί δυισμού του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, δεν βοηθάει τη παράταξη. Δεν μπορούμε να λέμε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι άλλο κόμμα» ανέφερε και, απαντώντας σε όσους επιμένουν στην αναβίωση του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε; «Αν ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν κάποιοι να αναβιώσουν, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον κομματικό μηχανισμό του Κινήματος Αλλαγής, τότε θα οδηγήσει στην διάλυση του ΚΙΝΑΛ. Εγώ δεν το θέλω, κι έχω ευθύνη απέναντι στην κοινοβουλευτική ομάδα και τον κόσμο που μας στήριξε και μας ψήφισε». Ακόμη επεσήμανε, ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν άλλες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και διαφορετικές του ΚΙΝΑΛ, ενώ άφησε ανοικτό το θέμα, να αλλάξει η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ από τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΕΡΤ,  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: