Σε άμεσες παρεμβάσεις για την αποζημίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν στις περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το πέρασμα του Ιανού προχώρησε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας, προκειμένου να έχει άμεση εικόνα των μεγάλων καταστροφών και όπως είπε, όσοι έχουν πληγεί θα αποζημιωθούν και αυτό θα γίνει με πολύ γρήγορες διαδικασίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Καρδίτσας, καταγράφοντας προβληματισμούς, αιτήματα και προτάσεις του περιφερειάρχη, δημάρχων, και εκπροσώπων του επαγγελματικού κόσμου και των επιμελητηρίων.

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καρδίτσα. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στην Καρδίτσα σε μία κλειστή σύσκεψη στο Δημαρχείο. Δεν επέτρεψε σε ΜΜΕ να καλύψουν την επίσκεψη, δίνοντας μόνο στημένα πλάνα να τον αποθεώνουν κατά μόνας, περικυκλωμένο από αστυνομικούς». «Κάποιοι νοσταλγούν τις πλατείες των “αγανακτισμένων”. Και προσπαθούν να στήσουν επεισόδια με γνωστούς στις τοπικές κοινωνίες, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις γνήσιες αγωνίες των πολιτών. Όμως το 2020 δεν είναι 2014. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα», ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου. Πρώτη στάση στο Μουζάκι. Ακολουθεί επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της Καρδίτσας ενώ θα περιηγηθεί στις πληγείσες περιοχές και θα έχει συναντήσεις με δημάρχους και φορείς.

Τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας επισκέπτεται σήμερα και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα περιοδεύσει στις πληγείσες περιοχές και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της δημοτικής και περιφερειακής διοίκησης, καθώς επίσης με μαζικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Σχετική είδηση: Αποζημιώσεις στο 100% ζήτησε απο την Καρδίτσα ο Δ. Κουτσούμπας

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: