Σε ζητήματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, μιλώντας στη Στεφανία Χαρίτου και την εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Ο καθένας μπορεί να εκφράζει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις σύμφωνα με το πώς τις αντιλαμβάνεται. Δεν πρέπει να προβάλλονται όλοι αυτοί οι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να διαφοροποιήσουν και να δημιουργήσουν διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων και βεβαίως των μαθητών» τόνισε ο Βουλευτής του ΚΚΕ με αφορμή την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία έκρινε αντισυνταγματική, μη νόμιμη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο, στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool», αλλά και στη δήλωση ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος προκειμένου να απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ο κ. Στολτίδης κληθείς να σχολιάσει τις φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση τόνισε ότι «οι φοροελαφρύνσεις όπως διακηρύχθηκαν προεκλογικά, δείχνοντας ότι αφορούν συνολικά την μεσαία τάξη, έγιναν για να αποπροσανατολίσουν. Χτες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι σίγουρα θα προχωρήσουν στις φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη. Όποτε τροφοδοτήθηκαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι με περισσότερο χρήμα δεν έφεραν ανάπτυξη έφεραν την ανεργία, την εξαθλίωση, την αλλαγή των εργασιακών όρων στα μεσαιωνικά κάτεργα».

Όσον αφορά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην χώρα μας ο Βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «όλοι οι μετανάστες πρέπει άμεσα να εξυπηρετηθούν με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην ηπειρωτική χώρα χωρίς την ανάμιξη ΜΚΟ μόνο με την ανάμιξη του κράτος το οποίο θα διαχειριστεί τα σχετικά ευρωπαϊκά κονδύλια».

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: