Φωτό αρχείου: EUROKINISSI/ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ

«Έχουμε συνεχή κλιμάκωση τον τελευταίο καιρό από την Τουρκία που ανεβάζει σε άλλο επίπεδο την προκλητικότητα… είναι ανησυχητική εξέλιξη, αλλά όχι κεραυνός εν αιθρία….», επεσήμανε με αφορμή το Μνημόνιο Κατανόησης Τουρκίας – Λιβύης η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και τον Αλφόνσο Βιτάλη.

Σημείωσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει ποια είναι η στρατηγική της, να δώσει στοιχεία στα κόμματα να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής… »

Όπως ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου «αποδεικνύεται πως η Τουρκία έχει μία συνολική στρατηγική. Και η κυβέρνηση πρέπει να ξεδιπλώσει μία επικαιροποιημένη πολιτική…»

Σημείωσε πως «η Ελλάδα μέσω της πάγιας εθνικής θέσης υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου υπερασπίζεται τα κυριαρχικά διακαιώματα….» και ότι «δεν παίζει  αυτή τη στιγμή μια λογική κατευνασμού της Τουρκίας.»

Ο Αλέξης Τσίπρας , είπε, από την Αλεξανδρούπολη ζήτησε επέκταση των κυρώσεων στην Τουρκία.

Αναφερόμενη στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «η συνεδρίαση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης το Σαββατοκύριακο ήταν μία αφετηρία… έχουν πολλαπλασιαστεί τα αιτήματα ένταξης και συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Δεν είναι θέμα προσώπων είναι συντεταγμένη ανάγκη να αναδειχθεί ένας πόλος απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό.»

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: