Ως γεμάτες με αοριστίες, χαρακτήρισε τις καταθέσεις των μαρτύρων, στην ομιλία του στη Βουλή ο Μάριος Σαλμάς, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του κ. Σαλμά είχε διαρκέσει από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013.

Σχολίασε ότι διαπίστωσε αθέμιτες πρακτικές σε επίπεδο γιατρών και στελεχών δημοσίας διοίκησης , αλλά όχι σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού.

Δήλωσε ότι: «Είμαι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος. Δεν θα μπω στον πειρασμό να αντικρούσω τις αοριστίες των καταθέσεων των μαρτύρων», ενώ ανέφερε ότι δεν είχε φανταστεί όταν ξεκίνησε να αποκαλύπτει τα τεκταινόμενα στο χώρο,  ότι θα έφτανε να απολογηθεί.

Ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι η Novartis προσπαθούσε να τον παρακάμψει και μέσω ΜΜΕ τον πολεμούσε.

Παρουσίασε αναλυτικά τις επιλογές του στον ένα χρόνο που άσκησε τα συγκεκριμένα καθήκοντά του, όπως μεταξύ άλλων τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, το νέο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων, που ισχύει μέχρι σήμερα.

«Δέχτηκα βρώμικο πόλεμο, ο τζίρος της Novartis στην Ελλάδα έπεσε μέσα σε μία νύχτα, με χαρακτήρισαν έναν τρελό αναπληρωτή υπουργό που τα αλλάζει όλα, αλλά δεν το έκανα μόνο για τη Novartis, αλλά για όλες τις φαρμακευτικές εταιρίες και έτσι αρκετά φάρμακα οι ασθενείς τα αγόραζαν πια φτηνότερα».

«23% ήταν η μεσοσταθμική μείωση των φαρμάκων στη διάρκεια της θητείας μου. Οι φαρμακοβιομηχανίες έκρυβαν φάρμακα στις αποθήκες για να τα κάνουν εξαγωγή αλλού και έτσι δημιουργούσαν ελλείψεις φαρμάκων», είπε ο κ. Σαλμάς. Ακολούθως αναφέρθηκε σε μέτρα που πήρε για να περιορίσει αυτή την πρακτική.

Επίσης ο κ. Σαλμάς δήλωσε ότι έχει ελεγθεί κατ’ επανάληψιν το πόθεν έσχες του.

Τέλος, ανέφερε ότι αυτός αποκάλυψε το σκάνδαλο, πολέμησε τις αθέμιτες πρακτικές και τελικά βρίσκεται να αντιμετωπίζει κατηγορίες από μία ανώνυμη κατάθεση

Μοιράσου το άρθρο: