(EUROKINISSI)

Στη μεταμεσονύκτια συνέντευξη  του ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση  ιδιαίτερα στους νέους, να προσέλθουν όλοι στις κάλπες, ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και  να συνδιαμορφώσουν το μέλλον.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε στην τηλεόραση του  ΑΝΤ1 και στον Γ. Αρναούτογλου  για μια συνολική απογοήτευση προς το πολιτικό σύστημα.

«Παρότι οι εκλογές πέφτουν 7 Ιουλίου, αν μπορώ να κάνω μια πολιτική έκκληση, είναι η έκκληση της συμμετοχής ειδικά στα νέα παιδιά, μπορούν πρώτα να ψηφίσουν και μετά να πάνε για μπάνιο, μπορεί πρώτα να πάνε για μπάνιο και μετά να ψηφίσουν, μέχρι τις 7 είναι ανοιχτές οι κάλπες, αλλά οφείλουν να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους.

Αναγνώρισε  ότι υπήρχε μια συνολική απογοήτευση από τους πολιτικούς διότι απέτυχαν να διαχειριστούν μια τεράστια κρίση που προκάλεσε πάρα πολύ πόνο σε πάρα πολύ κόσμο. Και  εντόπισε ότι υπήρξε και μια διπλή απαξίωση σε σχέση με πολλά ψέματα τα οποία ειπώθηκαν. Διότι, όπως είπε,  σε έναν πολιτικό μπορεί κάποιος να συγχωρέσει ότι δεν κατάφερε να πετύχει αυτό το οποίο ήθελε. Αυτό όμως, που είναι ασυγχώρητο είναι η έλλειψη θάρρους και πολιτικής ειλικρίνειας.

Ανέφερε ότι είχαμε πολλά παραδείγματα, από όλους τους πολιτικούς χώρους, πολιτικών που υπερέβαλαν. Εστίασε δε περισσότερο sτα τελευταία 4 χρόνια λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι « το τελίκιασε,  με το ψέμα και τον λαϊκισμό».

Τόνισε μάλιστα  ότι δεν μπορεί να αναλάβει μόνος του την ευθύνη στο να ανακτηθεί το κύρος της πολιτικής και η χαμένη αξιοπιστία της. Επισήμανε πως  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι μαζί ζούμε σε αυτήν την χώρα και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε ή όλοι μαζί θα οπισθοχωρήσουμε, είπε ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματός του, κάποιοι να μην ράβουν υπουργικά κουστούμια.

«Με ενοχλεί η προεξόφληση του αποτελέσματος. Ο καθένας έχει φιλοδοξίες και είναι θεμιτές. Και την επόμενη μέρα προφανώς και θα συγκροτήσω, εφόσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, ένα Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο θα συμπεριληφθούν πολλά από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που αγωνίζονται σήμερα να εκλεγούν βουλευτές. Έκανε μάλιστα σεφές ότι τον ενοχλεί η προεξόφληση του αποτελέσματος.

Και με ενοχλεί πάρα πολύ -και προφανώς γίνομαι δέκτης και τέτοιων πληροφοριών- το «ψήφισέ με γιατί είμαι σίγουρος Υπουργός είπε ο κ. Μητσοτάκης  και πρόσθεσε  πως ευτυχώς ή δυστυχώς το προνόμιο συγκρότησης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού.

Μιλώντας για την ανάγκη επιστροφής στην κανονικότητα τόνισε πως η ουσία είναι αυτό που μένει. « Φόροι, δαπάνες, η πολιτική της εξόντωσης της μεσαίας τάξης, ήταν ταξική πολιτική, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το ομολόγησε ο κ. Τσακαλώτος, ο Υπουργός Οικονομικών, πάνω από μια φορά, είπε. «Κάνουμε ταξική πολιτική. Μεροληπτούμε υπέρ» -στο μυαλό τους- «των πιο αδύναμων». Εγώ τους απαντώ: μεροληπτείτε εις βάρος ολόκληρης της κοινωνίας. Διότι αν μια κοινωνία φτωχαίνει ή πάντως δεν πλουτίζει, τότε όλοι την πληρώνουν, και οι πιο αδύναμοι. Και δεν νομίζω ότι υπάρχουν αδύναμοι συμπολίτες μας οι οποίοι θέλουν σήμερα να είναι μόνο εξαρτημένοι από ένα επίδομα. Το επίδομα είναι απαραίτητο για να ανακουφίζει τους συμπολίτες μας. Αλλά δεν θέλουμε πολίτες οι οποίοι να είναι δια βίου εξαρτημένοι από ένα επίδομα. Θέλουμε πολίτες να δουλεύουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ερωτηθείς αν κρατά κάτι καλό από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Με έναν τρόπο κρατώ το γεγονός ότι εάν δεν είχαμε περάσει από αυτή τη διαδικασία, από αυτή τη διάψευση των προσδοκιών, από αυτήν την απομυθοποίηση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος, αυτή η καραμέλα ότι κάποιοι, επειδή πιστεύουν σε μια συγκεκριμένη ιδεολογία είναι πιο έντιμοι, πιο καλοί, πιο έξυπνοι, πιο αγνοί, από κάποιους άλλους, -το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της δήθεν αριστεράς- θα κρατούσε ακόμη.  Διότι δεν θεωρώ ότι αυτό που μας κυβέρνησε ήταν αριστερά, η απομυθοποίηση όλων αυτών νομίζω ότι είναι μια προίκα για την ελληνική κοινωνία για την επόμενη μέρα».

Μιλώντας για τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΝΔ τον χαρακτήρισε ως έναν εξαιρετικό πατέρα και έναν άνθρωπο με πολύ χιούμορ επισημαίνοντας πάντως πως όταν ήταν ο ίδιος μικρός τον ενοχλούσαν τα περί «γρουσουζιάς» που κυκλοφορούσαν για τον πατέρα του. Ο πατέρας μου ήταν ένας εξαιρετικός πατέρας με την απόσταση μισού αιώνα ηλικιακής διαφοράς, γιατί με έκανε στα πενήντα του. Και βέβαια με τη σκληρή πραγματικότητα ότι όταν εγώ μεγάλωνα ήταν ήδη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και διεκδικούσε την Πρωθυπουργία. Σε αντίστοιχη θέση βρίσκεται η Δάφνη σήμερα. Δεν πέρασα πολύ χρόνο με τον πατέρα μου μεγαλώνοντας. Και αυτό ήταν πάντα ένα μικρό παράπονο. Χτίσαμε, όμως, συν τω χρόνω, μια καταπληκτική θέση. Και πιστεύω ότι και αυτός με είδε εκεί που ήθελε να με δει και εγώ του είπα αυτά που ήθελα να του πω.

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε ο κ.Μητσοτάκης και στη μητέρα του Μαρίκα, λέγοντας πως  είχε καταπληκτικό πολιτικό αισθητήριο. Ίσως καλύτερο αισθητήριο,είπε, απο άποψη σ’ ό,τι αφορά στους ανθρώπους απ΄ ό,τι είχε ο πατέρας μου, και βέβαια δεν ξεχνώ ότι τον βοήθησε πάρα πολύ. Γύρισε όλη την Ελλάδα το ‘89 – ‘90, παρότι είχε ήδη κινητικές δυσκολίες. Αναφέρθηκε τέλο στη γενναότητα με την οποία αντιμετώπισε τον καρκίνο  και το όραμα της να φτιάξει ενα μεγάλο κεντρο αποκατάστασης  για το οποίο πολεμήθηκε χυδαία.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: