«Τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς αποτελούν μελανή σελίδα στην νεότερη πολιτική ιστορία, γιατί κερδήθηκαν με υποσχέσεις ανεκπλήρωτες και συνθήματα ψεύτικα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στο κόψιμο της πίτας του κόμματός του.

«Υπήρξε βέβαια προσγείωση του κ. Τσίπρα τον Ιούνιο του 2015, αφού υπέγραψε τα πάντα και αφού υπέκυψε σε όλες τις αξιώσεις των δανειστών. Όμως και μετά δεν αφαιρέθηκαν οι παθογένειες, διπλές, τριπλές συντάξεις, ούτε εκτοπίστηκαν από το ευρύτερο δημόσιο οι κομματικοί αργόμισθοι και έτσι το βάρος έπεσε σε νέους φόρους και σε μείωση μισθών και συντάξεων» εκτίμησε ο κ. Λεβέντης.

Όσον αφορά, τη ΝΔ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ανέφερε ότι «παρουσιάζεται πολλά υποσχόμενη, διαπιστώνουμε ότι ψηφοθηρεί, δεν διαθέτει σχέδιο, νοιάζεται μόνο για την εξουσία και υπόσχεται καρέκλες και αξιώματα σε όποιον την πλησιάζει. Δεν διδάχθηκε και αυτή τίποτα από τα συμβαίνοντα στην Ευρώπη, παραμένει ένα αμετανόητο συντηρητικό κόμμα».

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λεβέντης αναρωτήθηκε, «το ΠΑΣΟΚ που θέλει να αποτελέσει πόλο μεταξύ δεξιάς και ΣΥΡΙΖΑ, με ποιους θα το κάνει; Επιστρέφουν σιγά- σιγά στο προσκήνιο άνθρωποι που για μεγάλο διάστημα εκρύβοντο, υπόλογοι για δάνεια, ρουσφέτια και ένα διεφθαρμένο κομματικό στρατό. Αυτοί δηλαδή που μας πτώχευσαν θέλουν να ξεχάσουμε ποιοι είναι, τι έκαναν, να τους δούμε σαν νέους ανθρώπους. Μάλλον θεωρούν τον κόσμο ανόητο».

Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Λεβέντης είπε πως «και τον Σεπτέμβριο του 2015 παρουσίαζαν την Ένωση Κεντρώων με 2% και πήρε 4%, έτσι και τώρα το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων θα είναι σίγουρα άνω του 5%».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ε.Κ., ερωτηθείς για τις μεταγραφές βουλευτών, τόνισε ότι «οι μεταγραφές βουλευτών αποτελούν παρακμή του κοινοβουλευτισμού. Το ηθικό είναι όποιος βουλευτής διαφωνεί να παραδίδει την έδρα, και τότε είναι ελεύθερος να πάει σε όποιο κόμμα θέλει. Μεγαλύτερο αδίκημα από την αποστασία, διαπράττουν κόμματα που δίνουν στέγη σε αποστάτες – και τα φαινόμενα αυτά θα τα τιμωρήσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: