Στην Ολομέλεια της Βουλής αρχίζει  η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 8 άρθρα του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Xθες η αντιπαράθεση χτύπησε κόκκινο με αφορμή ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι με το άρθρο 3 παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων και το δικαίωμα ίσης αμοιβής.

«Υποχρέωση όλων μας να σώσουμε τη ΔΕΗ, είναι ενεργειακός πυλώνας», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ χθες καταλόγισε υποκρισία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, κατέθεσε έγγραφο που αποδεικνύει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε το ίδιο στην θυγατρική της επιχείρησης «ΔΕΗ Ανανεώσιμες».

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασαν έντονη διαμαρτυρία στο Προεδρείο της Βουλής, γιατί δεν δόθηκε ο λόγος «επί προσωπικού» στην πρώην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Τον λογαριασμό θα τον πληρώσουμε όλοι αν δεν αντιδράσουμε». Με τη φράση αυτή ο Αλέξης Χαρίτσης επιτίθεται στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για την ενέργεια και τη ΔΕΗ, το οποίο όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «έρχεται μετά από πολύμηνες προσπάθειες απαξίωσης και συκοφάντησης της επιχείρησης».

Πηγή:ΕΡΤ
Σχετική είδηση:ΔΕΗ:Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας-Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία (video)

Μοιράσου το άρθρο: