Μήνυμα στα Σκόπια έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι όσο συνεχίζουν την τακτική του αλυτρωτισμού υπονομεύουν την ευρωπαϊκή τους πορεία, ενώ υποδεχόμενος την Εθνική Ομάδα Νεανίδων Χάντμπολ και τη διοίκηση της Ομοσπονδίας (ΟΧΕ), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκωμίασε την απόφαση τους να μην αγωνιστούν απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της ΠΓΔΜ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα Σκόπια, λόγω της χρήσης του ονόματος «Macedonia» στις φανέλες, αλλά και στο γήπεδο.

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Σας ευχαριστήσω που είστε εδώ! Και θέλω δημόσια να εξηγήσω για ποιο λόγο έγινε αυτή η πρόσκληση. Να θυμάστε ότι η στάση σας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν μια στάση συνέπειας και ευθύνης. Όχι μόνο απέναντι στην πατρίδα μας, αλλά απέναντι στο αθλητικό ιδεώδες, απέναντι στο αθλητικό πνεύμα. Γιατί το ξέρετε, άλλωστε, δεν χρειάζεται να το εξηγήσω εγώ: Το γνήσιο αθλητικό πνεύμα, το γνήσιο αθλητικό ιδεώδες δεν συμβιβάζεται, με χονδροειδείς παραχαράξεις της ιστορίας, οι οποίες μάλιστα εκδηλώνουν τάσεις αλυτρωτισμού, προσβάλλουν ακόμη και αυτό, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτό που κάνατε, λοιπόν σας τιμά γιατί υπερασπιστήκατε και την πατρίδα μας, αλλά και τον αθλητισμό».

Παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος συνεχάρη επίσης με τη σειρά του, τη διοικητική ηγεσία της ΟΧΕ, τους προπονητές  και τις αθλήτριες της Εθνικής Νεανίδων χάντμπολ για τη στάση του αυτή απέναντι στις προκλήσεις της γειτονικής χώρας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε θαρραλέα τη στάση των κοριτσιών λέγοντάς τους πως δεν μετρούν μόνο τα μετάλλια, ενώ σχετικά με τη στάση από πλευράς της διοργανώτριας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα Σκόπια τόνισε: «Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα, απλά ζητάμε να τηρηθούν οι κανόνες του διεθνούς δικαίου».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:ΠΓΔΜ: Επίσημη τοποθέτηση των Σκοπίων για την κρίση με το Βελιγράδι

Μοιράσου το άρθρο: