Κύκλο δράσεων για τα παιδιά εγκαινιάζει σήμερα η Προεδρία της Δημοκρατίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Οι δράσεις γίνονται σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε σύμπραξη με άλλα υπουργεία και την ΕΡΤ. Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη σημερινή ημέρα. 

Στο Προεδρικό Μέγαρο φιλοξενήθηκαν η υπουργός Πολιτισμού, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η οποία είναι και εισαγγελέας Ανηλίκων καθώς και μαθητές από διαπολιτισμικό δημοτικό, Μουσικό Γυμνάσιο και Επαγγελματικό Λύκειο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε πως ο πολιτισμός μιας κοινωνίας απεικονίζεται στο τρόπο με τον οποίο αυτή, αντιμετωπίζει τα παιδιά.

«Η Πολιτεία στηρίζει την οικογένεια και εγγυάται τα δικαιώματα όλων των παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν στη χώρα. Όχι μόνο γιατί έχει ηθική υποχρέωση, αλλά γιατί έτσι διασφαλίζει το μέλλον». Αυτό αναφέρει, σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου υποδέχθηκε παιδιά από σχολείο της Αγίας Βαρβάρας και το Ζεφύρι, στην ειδική δομή κοινωνικής ένταξης του υπουργείου Εργασίας. Εκεί τα παιδιά ζωγράφισαν, έμαθαν για τα δικαιώματά τους και μίλησαν για τα όνειρά τους.

Η ΕΡΤ ανοίγει τη δημόσια συζήτηση για τα πολιτισμικά δικαιώματα των παιδιών και εφήβων μέσα από ένα τρίωρο Μαραθώνιο που θα ξεκινήσει στις 16:00 στην ΕΡΤ2.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη, Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο: