Μηνύσεις για δημοσιεύματα που τους φέρουν ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Αίγινας κατέθεσαν το μεσημέρι οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Σταθάκης. Οι τρεις υπουργοί με δηλώσεις τους στην κάμερα της ΕΡΤ έκαναν λόγο για κατάπτυστη αθλιότητα κατασκευής ειδήσεων.

Οι τρεις υπουργοί με ξεχωριστές μηνύσεις σε βάρος του δημοσιογράφου σε βάρος του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, τον εγκαλούν για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου, με αφορμή όσα δημοσιεύτηκαν, τόσο στην εφημερίδα, όσο και στον διαδικτυακό τόπο makeleio.gr.

«Έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον όλων αυτών των απαράδεκτων, αισχρολογικών, έντυπων δηλώσεων και τοποθετήσεων, οι οποίες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης αξιοπρέπειας και όχι μόνο», ανέφερε στη δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Ζητάμε πραγματικά να σταματήσει αυτή η ιστορία, διότι δηλητηριάζει, όχι μόνον την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, αλλά ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα, δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς και αυτό είναι για μας ένα κρίσιμο θέμα. Γι’ αυτό προβήκαμε σε αυτή την ενέργεια», σημείωσε.

«Πρόκειται για δημοσιεύματα που καταδεικνύουν κατασκευασμένες ειδήσεις χωρίς καμία βάση αληθείας» δήλωσε εξερχόμενος ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

«Νομίζω ότι η προσφυγή στη δικαιοσύνη, για πρώτη φορά στη ζωή μου, υποδηλώνει αυτό που ειπώθηκε από τους δυο υπουργούς, μια κατάπτυστη αθλιότητα κατασκευής ειδήσεων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

«Το ποινικό μέρος», υπογράμμισε, «αφορά αυτούς που τις κατασκεύασαν, στους οποίους και κάνουμε την αγωγή. Το πολιτικό είναι γενικότερο, και είναι λυπηρό που τέτοιου είδους άθλια δημοσιεύματα βρήκαν υποδοχή, έστω με διάφορες παραλλαγμένες μορφές σε άλλα δημοσιογραφικά sites και έντυπα και από περιορισμένες πολιτικές δυνάμεις ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης».

Μετά την κατάθεση των μηνύσεων η εισαγγελέας Πρωτοδικών προχωρά στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Μοιράσου το άρθρο: