Είναι «απολύτως δεδομένο, λογικό και αυτονόητο σε μια ευνομούμενη δημοκρατία ότι η εκτελεστική εξουσία θα σεβαστεί απολύτως τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης σε συνέντευξή του στον Ant1 για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά.

Πρόσθεσε ότι στις 4 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκαν «πέντε αποφάσεις από το ΣτΕ επί του νόμου Κατρούγκαλου ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός και οι οποίες έχουν ισχύ από την ημέρα της δημοσίευσης», ενώ επεσήμανε ότι «κανείς δεν έχει απόλυτη εικόνα σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά», αφού δεν έχουν καθαρογραφεί οι αποφάσεις.

Ξεκαθάρισε ότι «αν δοθούν αναδρομικά, θα είναι από το 2020, δεν θα δοθούν το 2019″ καθώς και ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει αναδρομικά με τρόπο που θα κινδυνεύσει το σύστημα το ασφαλιστικό».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, τόνισε ότι «έχουμε μπει σε νέα εποχή, πιο αισιόδοξη, έχουμε ξεπεράσει την εποχή των μειώσεων». «Κανείς δεν έχει να ανησυχήσει για τίποτα από τις αλλαγές που θα γίνουν στο ασφαλιστικό», πρόσθεσε.

Για την επικουρική σύνταξη ο κ. Μηταράκης σημειώσε ότι «θα αλλάξει μόνο για τους νεοεισερχόμενους από το 2022».

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: