Στη Νέα Δημοκρατία πυρετώδεις είναι οι διεργασίες ενόψει της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ολοκληρώνει τις επαφές του με τους παραγωγικούς φορείς, ενώ το μεσημέρι, συναντήθηκε και με εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ. Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι «η κυβέρνηση δημιουργεί ολιγοπώλιο στην ενημέρωση». Τόνισε επίσης ότι «θεωρεί αδιανόητο να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ».

Αντιδράσεις

Η κυβέρνηση κάλεσε για μια ακόμη φορά τον κ. Μητσοτάκη να διευκρινίσει τις θέσεις του. Κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν:«Για πολλοστή φορά σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος εμμέσως στους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια, είπε ότι η ΝΔ θα προκηρύξει νέες τηλεοπτικές άδειες», προσθέτοντας: «Παρέλειψε, όμως, επίσης για πολλοστή φορά, να πει τι θα κάνει με τους καναλάρχες που πήραν άδεια. Και που υπερθεμάτισαν με 246 εκατομμύρια στον πρόσφατο διαγωνισμό:
1. Θα τους δώσει πίσω τα 246 εκατομμύρια;
2. Θα προκηρύξει τις νέες άδειες με ανάλογο τίμημα;
3. Θα εφαρμόσει σύστημα αδειών δύο ταχυτήτων;
4. ΔΞ/ΔΑ;»
«Περιμένουμε με αγωνία από το γραφείο Τύπου της ΝΔ μια ακόμη ασαφή και γενικόλογη απάντηση που θα πετάει την μπάλα στην εξέδρα» καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: